Pelta přitom po posledních volbách v roce 2017 oznámil, že toto je na LKFS jeho poslední volební období. Stejně dlouho chtěl působit na pozici manažera LKFS i Jan König, který je zaměstnancem FAČR.

Kandidaturu do výkonného výboru na osm pozic ohlásili za komoru OFS: Ladislav Čičmanec (OFS Jablonec), Karel Mazánek (Semily), Lubomír Řeháček (Česká Lípa), Benjamin Vomáčka (Liberec). Za komoru klubů: Michal Duštíra, Jaroslav Knížek, Libor Kleibl, Jiří Löffelman, Vladimír Prousek, Petr Šafář, Michal Tandler.

Vítěz ankety o nejpopulárnějšího fotbalistu na Liberecku.
Nejpopulárnějším fotbalovým hráčem na Liberecku je Peter Sulo

Z těchto jedenácti se do výkonného výboru dostane osmička.

Poslední výkonný výbor měl složení: Karel Kapoun, Libor Kleibl, Milan Černý, Petr Herz, Petr Junek, Pavel Doležel, Martin Schröter, Vratislav Žitka. Takže nekandiduje drtivá většina sedmi funkcionářů!

Kdo má právo volit? Každý okresní fotbalový svaz vyšle 5 zástupců (20 hlasů) a dalších dvacet budou mít kluby. Za krajský přebor: Turnov, Hrádek, Skalice, Višňová, Doksy, Mšeno a Frýdlant, I. A třída: Velké Hamry B, Lomnice, Hejnice, Rynoltice, Ruprechtice, Pěnčín u Turnova a Bílý Kostel, I. B třída: Rychnov, Držkov, Harrachov, Loko Česká Lípa, Hodkovice a Žibřidice.

FC Slovan Liberec - AC Sparta Praha (30.kolo)  1:0I.poločas
Trenér Slovanu Pavel Hoftych: Všem fanouškům děkujeme za podporu

Volební valná hromada Libereckého KFS se uskuteční v úterý 4. května od 16.30 hodin ve velkém jednacím sále Krajského úřadu Liberec, U jezu 642/2a, Liberec 2.

„Sešli jsme se na základě oznámení o konání shromáždění na tribuně a zúčastnili se téměř všichni volitelé,“ uvedl Holeček. Na začátku všeho byla debata v klubu, koho volit v krajských fotbalových volbách. „Věděli jsme, že jediný, kdo podal kandidaturu, je Miroslav Pelta, to samé jsme řešili s některými členy OFS Liberec a dospěli k závěru, že bychom se měli pokusit alespoň najít nějakého protikandidáta, přiznal Holeček.

„Celkově proti panu Peltovi nic nemáme, ale vzhledem k současným okolnostem si myslíme, že jeho kandidatura není úplně dobré rozhodnutí. Další důležitá věc, která nás ovlivnila, je nově vzniklá fotbalová evoluce. Líbí se mi jejich snaha o obnovení důvěry lidí v tento sport, vyčištění fotbalového prostředí a nastavení zdravého a transparentního prostředí,“ pochvaluje si Holeček.

FC Slovan Liberec - AC Sparta Praha (30.kolo)  1:0I.poločas
FOTO: Liberec ztratil dvougólový náskok a se Spartou remizoval

„Kontaktoval jsem je a chtěl zjistit, jestli někdo další z Libereckého kraje myslí stejně jako já. Dostal jsem kontakt na majitele klubu FK Přepeře Michala Kupku a spolu s ním a (f)evolucí jsme začali hledat vhodného kandidáta,“ popisuje postup stále aktivní fotbalista.

„Přes několik slibných jmen a několik schůzek s nimi nám nakonec každý s díky kandidaturu odmítl a vzhledem k tomu, že už bylo málo času na to najít někoho dalšího, tak jsme se dohodli, že s kůží na trh půjdu já. Chtěli jsme prostě jen, aby si kluby a delegáti měli možnost vybrat,“ uzavírá Ondřej Holeček.
Uspěje ve volbách?