„Pro nás to byl dobrý zápas v tom, že jsme doposud nastupovali proti papírově silnějším soupeřům a dnes jsme hráli s týmem z nižší soutěže. Byla to pro nás dobrá konfrontace. Zápas nám ukázal, že se v koncovce musíme ještě zlepšit. Měli jsme tam spousta šancí, které jsme buď nedotáhli do konce nebo je neproměnili. První poločas byl sice pouze 1:0, ale bylo to hlavně o neproměněných šancích. V druhé půli jsme naši převahu zúročili. Se zápasem jsem spokojen, ale stále máme na čem pracovat,“ má jasno Miroslav Holeňák, kouč Varnsdorfu.

Zdroj: DENÍK/Jaroslav Zeman

Vysoká výhra domácích se za úmorného vedra zrodila ve druhém poločase. Skóre sice rychle otevřel Ondráček, na druhou branku se ale čekalo skoro hodinu. V 62. minutě se trefil Bláha, čtvrt hodiny před koncem se po závaru před brankou Liberce prosadil Žák.

V závěru přidali domácí další dvě trefy. Dvě minuty před koncem si umě zasekl míč Schön a krásně obstřelil libereckého brankáře. Skóre v posledních vteřinách uzavřel Tanko.

„My jsme trochu v jiné fázi přípravy, ale to pro nás není omluva. Varnsdorf byl po celý zápas lepším týmem. Nám ještě velmi dobře zachytal brankář Novák, který chytil tak čtyři gólovky. Soupeř měl prostě hodně šancí, my jsme měli za celý zápas jednu, možná dvě. Byly tam z naší strany hodně laciné ztráty. Pro většinu kluků je to obrovská škola. Vyšli z dorostu a teď hrají proti druholigovému týmu,“ hodnotil utkání Josef Petřík, kouč Slovanu Liberec B.

Zdroj: DENÍK/Jaroslav Zeman

„Podali jsme dobrý výkon, ale těch neproměněných šancí bylo hodně. To musíme do začátku soutěže zlepšit, ofenzivní část od nás není ještě úplně ideální. Výsledky v přípravě jsou sice hezké, ale nám o ně tolik nejde. Naši připravenost ukáže až liga, která se blíží,“ zdůraznil Ondřej Bláha, autor druhé varnsdorfské trefy v zápase.

Varnsdorf - Liberec B 5:0 (1:0)

Branky: Ondráček, Bláha, Žák, Schön, Tanko. 

FK Varnsdorf: Vaňák – Richter, Zbrožek, Kubista, Ludvíček – Žák, Kříž – Schön, Ondráček, Samko – Rudnytskyy. Náhradníci: Šerák, Lubaki, Radosta, Bláha, Dordič, Tanko.

FC Slovan Liberec B: Novák – Horňáček, Winkler, Ješeta, Šimorka, Daněk, Lazar, Hudák, Málek, Kranthove, Hadaščok. Náhradníci: Kop, Juzvak, Málek, Šolc, Černický, Holub, Iličič, Musil, Adama, Valenta