V případě tříbodového zisku se Slovan mohl bodově dotáhnout na béčko Dukly Praha. V sestavě liberecké rezervy pravidelně nastupují hráči širšího kádru A-týmu. Jedná se o Bojana Dordiče, Aleše Nešického a Kanghyuna Yu. K nim v utkání s Ústím nad Orlicí přibyl Jan Kuchta, který se výrazným způsobem zapsal do děje zápasu.

KUCHTŮV HATTRICK

Skóre duelu otevřel už v 10. minutě právě Jan Kuchta, který započal své gólové představení. Poté sice vyrovnal Denis Mayer, ovšem ještě do přestávky si domácí vzali ztracené vedení zpět.

Prosadil se znovu Jan Kuchta. Když v 68. minutě dokonal Kuchta hattrick, zdálo se, že všechny body zůstanou pod Ještědem. Hosté se ale nevzdali a po trefách střídajících Matěje Krátkého a Vojtěcha Pazdery srovnali na 3:3.

Do konce řádné hrací doby už žádný další gól nepadl, a tak o bonusovém bodu navíc musely rozhodnout pokutové kopy.

NEZVLÁDNUTÉ PENALTY

Penaltový rozstřel zvládla lépe Jiskra (5:3) a připsala si do tabulky bod navíc. Svěřenci trenérů Petra Myslivce a Petra Papouška tak přezimují v tabulce na třináctém místě se ziskem sedmnácti bodů.

Další zástupce z Libereckého kraje, tým FK Jablonec B, se na své soupeře bude dívat z vrcholu tabulky. Přepeře jsou až jedenácté.

ČFL bude pokračovat na jaře.

ČFL – 15. kolo

FC Slovan Liberec B – TJ Jiskra Ústí nad Orlicí 3:3 (2:1), na penalty 3:5

Branky: 10., 33. a 68. Kuchta – 26. Mayer, 76. Krátký, 84. Pazdera. Rozhodčí: Kubec – Štrincl, Kožár. ŽK: Michal, Kuchta – Jeřábek, Falta, Strnad, Nágl. Diváci: 80.

Sestavy:

FC Slovan Liberec B: Hnízdil – Gabko (46. Baláž), Dordič, Nešický, Yu, Dvořák, Daněk (46. Šulc), Michal, Gembický, Beran (85. Kim), Kuchta. Trenéři: Myslivec, Papoušek.

Ústí nad Orlicí: Jeřábek – Langer, Souček, Falta, Špatenka (46. Habrman), Mayer (74. Krátký), Strnad, Chlebou, Grepl (46. Skalický),Vaňous (60. Pazdera), Nágl (89. Pinkava). Trenér: Chudý.