V prvním poločase byli na mokrém trávníku domácí lepším týmem, ale svoji aktivitu nedokázali přetavit ve vedoucí gól. Naopak do trháku se dostali hosté ve 28. minutě, kdy se prosadil Jihokorejec Kanghyun Yu. Hostitelé se sice snažili dál tlačit na libereckou branku, ale v koncovce nebyli přesní. Do kabin tak odcházeli spokojenější Liberečtí s vedením 1:0.

Po přestávce byl Liberec blízko druhé brance, ale na brankové čáře zachránil Velvary od dalšího inkasování jeden z navrátivších se hráčů. Na druhé straně předvedl své brankářské umění Vliegen, aby uchránil čisté konto. V 85. minutě musel být v permanenci domácí gólman Měsíček, který chytil libereckou tutovku.  Následně mohli Severočeši skórovat znovu, ale na brankové čáře opět hasil situaci velvarský obránce.

Volejbalisté ČR při Evropské lize v Brně
Volejbalová reprezentace mužů se v Jablonci připravuje na mistrovství Evropy

Víc se toho už nestalo, a tak si rezerva Slovanu Liberec připsala první tři body do tabulky.

„Náš výkon nebyl optimální. Soupeř měl lepší držení míče, zato my jej hodně ztráceli a nepodrželi ho. Měli jsme ale víc vyložených šancí, které jsme neproměnili. Hrálo se na promáčeném trávníku, protože celou noc ve Velvarech pršelo,“ uvedl po zápase liberecký trenér Petr Papoušek.

Česká fotbalová liga – 1. kolo

TJ Slovan Velvary – FC Slovan Liberec B 0:1 (0:1)

Branka: 28. Yu. Rozhodčí: Šimeček – Nedvěd, Kyncl. ŽK: 2:3. Diváci: 310.

Sestavy:

TJ Slovan Velvary: Měsíček – Šustr, Tenkl, Šimkovský, Vopat, Polák (61. Valenta), Radek Dvořák (61. Bulíř), Šollar (73. Müller), Rubeš, Krištof, Chábera (84. Nosek). Trenér: Janeček.

FC Slovan Liberec B: Vliegen – Vrabec, Yu, Šulc, Gembický (90. Mečíř) – Machuča (84. Petr), Miroslav Dvořák, Lehoczki – Baláž (C), Mashike, Michal (87. Kratochvíl). Trenéři: Myslivec, Papoušek.