Kramný v uplynulých letech mnohokrát stanul před soudem. V průběhu času se změnilo jeho chování i vizáž. Poprvé se u soud ocitl v únoru 2014, kdy na něj byla uvalena vazba. Tehdy působil sebejistě a odhodlaně.

I o rok později, když u ostravského krajského soudu začalo hlavní líčení, vypadal přesvědčivě, s pečlivě udržovaným účesem, měl viditelně dobrou fyzickou kondici. Občas se jeho tváří mihl úsměv. Vypovídal, co se v Egyptě z jeho pohledu stalo a důrazně odmítal vinu.

Petr Kramný bojuje o obnovu procesu. Ostrava, 8. 2. 2023
VIDEO: Ostrava uzavřela případ Kramný. Někteří neudrželi emoce na uzdě

V lednu 2016 si s kamenným výrazem v obličeji vyslechl osmadvacetiletý rozsudek. Působil dojmem sfingy. Po celou dobu se téměř nepohnul a nedal na sobě nic znát. V červnu 2016 v rámci neúspěšného odvolání u Vrchního soudu v Olomouci naslouchal odůvodnění rozsudku klidně, díval se do země.

Později ještě stanul před Okresním soudem v Ostravě, kde se zodpovídal z křivého obvinění policisty, který jej vyslýchal. Osočil ho z bití. Tehdy již vypadal unaveně a částečně rezignovaně. Poté již proběhla pouze neveřejná jednání u Nejvyššího soudu a Ústavního soudu, kterých se Kramný neúčastnil.

Rozhodnutí v kauze Petra Kramného:

Zdroj: Deník/Jaroslav Perdoch

Viditelná změna vizáže 

V soudní síni se znovu objevil až vloni na podzim, kdy ostravský krajský soud začal projednávat jeho žádost o obnovu. Byl mírně pohublý, jemně prošedivělý a se strništěm na tváří.

Petr Kramný bojuje o obnovu procesu. Ostrava, 8. 2. 2023.
Šok pro Kramného. Soud zamítl jeho žádost o obnovu procesu

Několikadenní jednání skončilo tento pátek zamítnutím žádosti. Kramný po celou dobu téměř nepromluvil. Jen v rámci závěrečné řeči prohlásil, že by své manželce a dceři nikdy neublížil. Po vynesení verdiktu a krátkém rozhovoru s matkou se mu v očích na chvíli objevily slzy.