"Policisté už ho dál nikam nepustili, naložili jej do policejního vozu a odvezli domů k mamince. Na cestu ho vybavili ještě omalovánkami a pexesem. O celé situaci také neprodleně informovali vedení mateřské školy, ze které nepozorovaně odešel," uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Velbloudi z farmy Záhostice u Chýnova jsou zvyklí na práci s lidmi. Vítají skupiny i individuální návštěvníky. Letos se narodila tři velblouďata a dvě hříbata.
Velbloud ze Záhostic vyrazil na pivo do Prahy. Chovatelka: Děláme to běžně

Drama se šťastným koncem ale otevřelo řadu otázek. Především tu základní: jak je možné, že čtyřletý chlapec nepozorovaně zmizí ze školského zařízení, kde má být pod nepřetržitým dohledem.

Školka pochybení odmítá

Vedení mateřské školy ale pochybení odmítá. „V průběhu tří minut učitelky věděly, že tam chlapec není. Z hlediska bezpečnosti podle policie nebyly porušeny žádná pravidla – vrátka byla zamčená, stejně jako vrata. U šestnácti dětí byly dvě učitelky,“ uvedla ředitelka Mateřské školy Miskovice Dana Lancová.

Policie se celou situací dál zabývá. „Prověřujeme veškeré okolnosti odchodu chlapce ze školky. Obvinění zatím žádné nepadlo,“ dodala policejní mluvčí.

Nikotinové sáčky. Ilustrační snímek
Děti zneužívají návykové látky. Mezi školáky frčí hlavně nikotinové sáčky

K události se vyjádřil i starosta Miskovic. „Je to politování hodné, nesmí se to stát. Na druhou stranu říkám, že je špatný systém – je málo učitelek na velký kolektiv dětí. Nicméně jsme hned po té události přijali opatření a zadali návrh na zvýšení plotu kolem mateřinky,“ uvedl Petr Henčl.