Její členové se s problematikou stavby začali podrobně seznamovat. Do dvou měsíců by měli mít zastupitelé Hejnic před sebou kompletní výsledek práce komise.

„Všichni nominovaní své členství potvrdili a jsou ochotni se na řešení problému podílet,“ sdělil starosta Hejnic Jiří Horák. Trojce odborníků, doplněná dvěma zástupci města, by se měla sejít na první schůzce nejdéle do deseti dnů.

„Definitivní řešení by pak mělo padnout na zastupitelstvu 26. června,“ informoval starosta. Předpokládá, že se členové komise sejdou přibližně třikrát.

Při hledání odpovědi na palčivou otázku Hejnic spojí své síly projektant Libor Braun, Jaroslav Koreň ze sdružení Euroregion Nisa a zástupce stavební firmy a podnikatelské sféry Václav Kubeš. Město pak budou reprezentovat starosta Jiří Horák se zastupitelem Janem Heinzlem.

Ačkoli se výsledek zatím nedá předjímat, šance na získání peněz z Evropské unie na záchranu objektu stále jsou. „Je ovšem otázka, co z budovou město zamýšlí. Jestli z něj bude opět hotel či zda má jiné plány,“ řekl Jaroslav Koreň, jehož zkušeností se zpracováváním projektů chtějí Hejnice využít. „Získání prostředků pak ovlivňuje také skutečnost, kdo bude nositelem projektu, jestli město, občanské sdružení či podnikatelský subjekt,“ pokračoval Koreň.

Perun po deseti letech chátrání získává další naději. Demolice tak přestává být jeho jedinou budoucností.