Přestože koronavirová epidemie na nějaký čas téměř zastavila svět, Život dětem nepolevuje ve svém úsilí a nadále soustřeďuje své veškeré úsilí na pomoc vážně nemocným dětem a jejich rodičům, kteří se o ně starají. Právě aktuální situace přispěla k tomu, že se veřejná sbírka Srdíčkové dny po dvaceti letech přesunula z ulic také na internet.

Místo od dobrovolníků, kteří třikrát ročně nabízejí ve všech koutech České republiky kolemjdoucím tradiční srdíčka, případně magnetické záložky do knih či sešitů ve tvaru srdíčka nebo tolik oblíbené magnetky, si můžete sami zakoupit virtuální srdíčko v sedmi různých barvách a přispět tak k cílové částce 1 500 000 Kč.

„Ráda bych vyzvala všechny lidi, kterým není osud vážně nemocných dětí lhostejný, zapojte se společně s námi do Srdíčkových dnů na internetu. Nasbírejte všech sedm sbírkových předmětů pro štěstí! Dáte tak mnohým dětem a jejich blízkým onu pověstnou a tolik potřebnou naději na to, že jejich tíživý osud se může přinejmenším zlepšit, v ideálním případě obrátit v dobré a navíc jistotu, že se svým trápením nejsou sami a v případě potřeby najdou pomocnou ruku. Sbírkové webové stránky jsou vám k dispozici s letnímu Srdíčkovými dny až do konce letních prázdnin,“ apeluje ředitelka obecně prospěšné organizace Život dětem Maria Křepelková.

Co jsou Srdíčkové dny?

Veřejnou sbírku Srdíčkové dny pořádá obecně prospěšná organizace Život dětem od roku 2000. Třikrát ročně na podzim, v zimě a na jaře do ulic českých a moravských měst na týden vyrazí stovky dobrovolníků z řad studentů a prodávají sbírkové předměty se symbolem srdíčka, v jehož centru je motiv usměvavého sluníčka výtvarnice Zdeny Krejčové.

„Zakoupením sbírkových předmětů lidé jednak pomáhají vážně nemocným dětem, ale navíc mohou potěšit své blízké drobným dárkem. Výtěžek ze sbírek Srdíčkové dny pak tradičně použijeme na nákup zdravotních pomůcek, invalidních vozíčků, zdravotních kočárků, úhradu ošetřovacího materiálu, ozdravných a rehabilitačních pobytů pro vážně nemocné děti, které jsou stabilně odkázány na domácí péči svých rodičů a současně na nákup potřebného vybavení pro stacionáře a další zařízení pečující o nemocné a postižené děti. Všem laskavým dárcům děkujeme,“ uzavírá Maria Křepelková.

Tomáš Kopečný