Rychlé slané tyčky

Potřebujeme: listové těsto, vejce, sůl, kmín, sladká paprika, mák

Postup: Plát listového těsta rozdělíme rádýlkem na obdelníčky cca 1,5 x 5 cm. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, kmínem a sladkou paprikou. Můžete použít i například seznamová semínka a posypat strouhaným sýrem. V troubě upečeme do zlatova.

Na tyčky potřebujeme listové těsto, vejce, sůl, kmín, sladkou papriku a mák.Zdroj: archiv

Štrúdl naslano

Potřebujeme: listové těsto, kečup, šunka, salám, sterilovaná kukuřice, sladká paprika, vejce, sýr

Postup: Listové těsto potřeme kečupem, poklademe ostatními ingrediencemi. Zavineme, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme do zlatova. Dobrá je i varianta s přidaným zeleným pestem.

K loučený se starým rokem patří i něco dobrého na zub. Klasikou jsou chlebíčky, jednohubky s domácí pomazánkou nebo šneci z listového těsta.Zdroj: archiv

Silvestrovská pomazánka

Potřebujeme: 200 g gothajského salámu v celku, 200 g tvrdého sýra (vcelku nebo rovnou nastrouhaný), 4 vejce, 1 menší cibule, majonéza, hořčice, sůl a pepř. Na ozdobu: paprika, hroznové víno, kyselá okurka

Postup: Gothaj nastrouháme na hrubo, sýr a na tvrdo uvařená vejce nastrouháme na jemno. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Osolíme a opepříme. Přidáme cca dvě lžičky hořčice a majonézu. Na toto množství by mělo stačit menší balení. Vše smícháme a je hotovo. Jednohubky můžete ozdobit třeba kousky papriky, okurku a výborně se hodí také hroznové víno. Doporučujeme dělat rovnou z dvojité dávky. Bude to rychle pryč…

K loučený se starým rokem patří i něco dobrého na zub. Klasikou jsou chlebíčky, jednohubky s domácí pomazánkou nebo šneci z listového těsta.Zdroj: archiv