Tato kampaň je věnována všem, kteří rádi poznávají přírodu. Zasvěcení průvodci návštěvníky provedou zajímavými místy, kde se jim budou snažit předat své znalosti týkající se jak místa konkrétně, tak i jejich zkušeností s ochranou přírody. Exkurze jsou určeny všem – od dětí po vášnivé přírodovědce. Stačí si jen vybrat. Třináctý ročník v tuto chvíli nabízí 17 exkurzí v 8 krajích ČR, všechny exkurze budou jako vždy zdarma.

Akce jsou přístupné zdarma všem zájemcům. Přehled všech setkání, jejich mapa, kontakty na pořadatele a další důležité informace o třináctém ročníku kampaně jsou k dispozici na www.setkanisprirodou.cz.

Kampaní Setkání s přírodou chce Český svaz ochránců přírody (ČSOP) každoročně lidem ukázat, že příroda není cosi vzdáleného a tajuplného, že její nesmírné hodnoty a vzácnosti mohou být i takřka za našimi ploty. Generálním partnerem ČSOP je společnost NET4GAS, díky jejímuž programu NET4GAS Blíž přírodě byly některé z nabízených lokalit zpřístupněny veřejnosti.

Setkání s přírodou Ještědského hřebene III

Termín: sobota 20. června 2020

Místo: Rašovský a Hlubocký hřeben (přírodní park Ještěd)

Sraz: v 9.30 u rozhledny a penzionu V Trnčí (Rašovka – v sedle, 20 min. od MHD)

Popis akce: botanická a vlastivědná vycházka, exkurze po výhřevných a lemových biotopech Hlubockého a Rašovského hřebene (přírodní park Ještěd) terénní obutí, svačina a pití na celý den, při sdílené dopravě lze přidat i vzdálenější lokality pod hřebenem do odpoledního programu přihláška nutná, nejlépe do 17.6.2020 na mail či SMS na tel. Dle účasti bude doladěn program a trasa nejen pěší, ale i přesuny auty mezi vzdálenějšími lokalitami sdílená doprava auty – řidiči s vlastním vozem vítáni, pokud bude větší účast a zájem

Kontakt: Květa Morávková, armillaria@seznam.cz, 602 154 091

Kateřina Adámková, koordinátorka Ekocenter ČSOP