Ani deštivé počasí neodradilo policisty z Krajského ředitelství Libereckého kraje vydat se na další zastávku letní táborové tour. Tentokrát zavítali na návštěvu příměstského tábora Perseus v Chrastavě. Děti policisty uvítaly v malebné chatě poblíž chrastavského náměstí.

Vzhledem k faktu, že se jednalo o tábor turistického oddílu, se tak přímo vybízelo téma správného pohybu osob na pozemních komunikacích a postupu jednání v krizových situacích. Policisté s dětmi besedovali o správném přecházení silnice, osvěžili si krizová telefonní čísla a až na drobná zaváhání, téměř vždy přišla správná odpověď.

Jako odměnu si pak mohly děti vyzkoušet výstroj a výzbroj pořádkových policistů z oddělení hlídkové služby. Mohly se dozvědět jaké to je vykonávat hlídkovou službu a také si zkusit usednout za volant policejního auta. Mimo kolegů z hlídkové služby byl na místě přítomen i policista z oddělení silničního dohledu, který dětem představil výbavu automobilu pro skrytý dohled včetně přístroje AED.

I přes nepřízeň počasí si děti dopoledne s policisty užily a na konci mohly odejít s drobnými dárečky v podobě preventivních předmětů mezi, kterými nechyběly ani reflexní pásky. Ty malým turistům udělaly největší radost.

Markéta Razáková, preventistka KŘP Libereckého kraje