V minulosti jsme uspořádali přes třicet výstav, téměř čtyřicet ročníků celostátní soutěže Houby v octu, aktivní jsme byli i v mykologické poradně, kterou desítky let vedl předseda Josef Sedláček.

Zbývá nás posledních pár, ale moc nám záleží na tom, aby houbařská osvěta stále plnila své poslání, houbaři byli vedeni k dobrým pravidlům chování v lese, uměli poznat důležité znaky jednotlivých druhů, vyhnuli se otravám, předávali dobré zvyky a znalosti dětem a vnoučatům. Výstavy jsou v této snaze nezastupitelné.

Liberecká radnice.
KVÍZ: Myslíte, že znáte dobře Liberec? Otestujte si své znalosti

Dovolím si vás jménem týmu pozvat na návštěvu výstavy a také poprosit, zda byste mohli přinést vzorky jakýchkoliv hub, abychom mohli prezentovat hodně druhů. My vám na oplátku určíme přinesené houby, poradíme se zpracováním a dáme tipy na zajímavá jídla. Houby dlouho na stolech nevydrží, a tak budeme rádi, když budete nosit houby po celou dobu výstavy. Vezměte s sebou děti, informujte přátele, známé, sousedy…

Zahrádkářské organizaci ve Stráži nad Nisou a vedení obce děkujeme za vstřícnost a podporu dobré věci. Výstavní hodiny jsou v pátek a v sobotu od 9 do 17 hodin a v neděli od 9 do 12 hodin. V rámci výstavy bude probíhat i prodej jablek, dalšího ovoce a zeleniny.

Zdeněk Pelda, Mykologický klub Liberec