Zastupitelé chtějí v radničním zpravodaji otisknout svou reakci, neboť podle nich obsahuje tiskovina nepravdy.

„Obstrukce, destrukce, nekonstruktivní laciná kritika, lži a pomluvy o situaci ve městě. Výsledkem toho je dehonestace tohoto města a zastupitelstva," vysvětlila Dana Lysáková (KSČM), proč navrhla ostatním, aby se spolu vůči tvrzení Změny postavili.

Na čtvrtečním jednání zastupitelů byly ovšem řady Změny prořídlé. Chyběl Jan Korytář, Josef Šedlbauer a Vladislav Chvála. Zřejmě proto se politici Změny nebránili kritice tak důrazně.

„Předejte mi seznam lží a polopravd, které jsou v našem zpravodaji," nabídla Karolína Hrbková.

Na to už reagovala i primátorka. „Změna přece sama ví, jaké lži uvádí ve svém zpravodaji. Například je lež, že by Jiří Kittner zastupoval město ve Svazu měst a obcí," zdůraznila primátorka Martina Rosenbergová (ČSSD). Posléze zastupitelé jeden po druhém jmenovali další konkrétní pochybení.

„Nezastupuji Liberec ve vodárenské společnosti, ale byl jsem jednomyslně zvolen všemi starosty obcí okresu do dozorčí rady. Dále město žádnému Kellnerovi spalovnu neprodalo. Město totiž nikdy spalovnu neprodávalo. Což je mi líto," řekl Jiří Kittner (ODS). Podle náměstka pro územní plánování Jiřího Rutkovského (USZ) není pravda ani to, že by Změna prosadila veřejné projednávání územního plánu. Za nepravdu označil David Václavík (Liberec občanům) i údajně chystaný nákup nových tramvají za stovky milionů. „Pro Změnu platí čím hůře, tím lépe," podotkl Martin Sepp (ČSSD).

Politici Změny na konkrétní příklady nic neřekli.