Na kandidátce jsou všichni dosavadní zastupitelé a řada dalších osobností, které spojuje dosavadní práce pro veřejný zájem nebo úspěšná profesní kariéra. Na kandidátce jsou rovnoměrně zastoupeni ženy i muži. Dnes o tom informovala mluvčí Změny Zuzana Tachovská.

Významné místo na kandidátce mají místní podnikatelé, např. majitelka známého libereckého pekařství a cukrářství Jana Jahodová, a také zástupci neziskového sektoru, např. Ladislav Kořínek, ředitel spolku DRAK, který se věnuje zaměstnávání a podpoře zdravotně postižených občanů. „Opíráme se také o lidi, kteří jsou dlouhodobě aktivní ve svých čtvrtích, jako Pavla Haidlová z Ostašova, Milan Porš z Machnína či primář plicního oddělení KNL MUDr. Jiří Vytiska, dlouholetý zastupitel ve Vratislavicích," přiblížila.

Kromě dosavadních, ale stále aktuálních témat, jako jsou zeleň, dětská hřiště či zapojování veřejnosti do rozhodování, má Změna pro Liberec v těchto volbách i další priority. Patří mezi ně reorganizace magistrátu, podpora vzniku místních samospráv v jednotlivých čtvrtích města, změna způsobu řízení městských společností a také posílení bezpečnosti ve městě. Do podzimních komunálních voleb bude kandidovat v Liberci 15 stran a hnutí. Tři ze stran jsou nově založená hnutí. Mezi nováčky na komunální politické scéně patří také hnutí Úsvit přímé demokracie a ANO 2011.