V pátek se poprvé rozjeli vleky například v Rokytnici nad Jizerou. „V provozu budou o víkendu Studenov, lanovka Horní Domky a dětský vlek Kaprun. Do doby, než spustíme vše, bude celodenní jízdné za 350 korun," uvedl ředitel Spartaku Rokytnice Jiří Krtička.

Sezonu se chystají zahájit také v areálu Šachty ve Vysokém nad Jizerou. Podle ředitele Snowhillu Daniela Svrčka budou mít lyžaři k dispozici o kilometr více sjezdových tratí než v minulé sezoně. Na jeden skipas budou moci lyžaři jezdit v Šachtách, Kamenci a nově i Větrově. „Denní permanentka je nyní v ceně vedlejší sezony za 330 korun," dodal Svrček.

Na jeden skipas mohou od víkendu jezdit lyžaři i ve třech areálech v Jizerských horách, které provozuje Ski Bižu. Minulý týden byl v provozu jen Severák, tento víkend začíná i Tanvaldský Špičák a Bedřichov.

Už minulý týden zahájili sezonu na Ještědu. K dispozici byla ale dosud jen sjezdovka dlouhá 400 metrů. Tento víkend bude nabídka výrazně širší. „Pro návštěvníky otevřeme prakticky celý lyžařský areál," uvedl ředitel Sportovního areálu Ještěd Jan Svatoš.

V provozu budou sjezdové tratě Na Pláních, Skalka, Liberecká a F10. Zasněžují se Slalomák a sjezdovka Pod Lany.

Oficiální zahájení sezony na sobotu chystají v Harrachově, na Čertově hoře se ale lyžuje už od úterý. Ani tam však nejsou k dispozici všechny sjezdovky, pracuje se na úpravě Rýžoviště.