Na velikonoční dílny pro dospělé i děti zvou už tuto sobotu Lidové sady. Návštěvníci dílen tu mohou vyrobit nejen velikonoční dekorace do vlastního bytu, ale podílet se i na výrobě tzv. enrichmentových pomůcek. Ty zpestřují zvířatům jejich pobyt v zoo. O velikonočním víkendu pak budou před zraky návštěvníků vyrobené předměty umístěné do expozic a bude možné sledovat, jak si s velikonoční nadílkou zvířata poradí.

„Již několik let je pro zvířecí obyvatele zahrady vyrábějí dobrovolníci, kteří chodí do zoo bez nároku na odměnu pomáhat," připomněl mluvčí zoo Jan Kubánek.

Vyrábět se budou velká papírová vejce, do kterých budou schovány pamlsky např. pro slony, šelmy, surikaty či opice.

Koncert i pohádka navíc

Doprovodný program Velikonočních dílen bude převážně hudební v Experimentálním studiu vystoupí sbor z MŠ Jeřmanická, dále Červík Pepík ze ZUŠ Jabloňová, Plamínek přípravné oddělení Severáčku, sbor ze ZŠ Švermova. Akci uzavře pohádka O neposlušných kůzlátkách.

Vstupné činí 50 Kč na osobu starší 1 roku, v ceně ale nejsou poplatky u jednotlivých dílen. „Děti, které navštíví Velikonoční dílny pak mají s platnou vstupenkou z této akce vstup do ZOO Liberec zdarma, a to v období 12. 3. 20. 3. 2016," upozornil Kubánek.