Víte, koho si pouštíte do bytu?
Liberecký deník zjistil případ, kdy se měla obchodní zástupkyně společnosti Comfort Energy vydávat za zaměstnance ČEZu. Samotná obchodní zástupkyně podobné praktiky odmítá. Společnost s ní i přesto ukončila spolupráci.

Úterní vydání Libereckého deníku dále informuje o nejvyšším stromu Botanické zahrady Liberec, sekvoji vždyzelené. Ta již dosáhla stropu skleníku a bude muset být brzy seříznuta. Další informace je pak opět ze světa přírody, naštěstí již té vyhynulé. Liberecký DinoPark oslavil první rok existence, ohlíží se za minulostí a jeho ředitel Jiří Machálek v exkluzivním rozhovoru nastiňuje, co park čeká v příštích letech.

Jak to vypadá u zápisu do první třídy? Byli jsme se podívat na jednom z nich na Svobodné základní škole v Jablonci nad Nisou. Zjištění? Učitelky jsou stejně vlídné jako před lety. A děti, možná jen trochu víc opečovávané než tomu bylo v našich dětských letech. Dočtete se také, kolik dětí chodí do školy později kvůli odkladům, co je příčinou a na co se těší samy školáci.

Hejtmanský ples: Opera, balet i krásky z Miss
Devátý Hejtmanský ples pořádá Liberecký kraj v sobotu 16. února od 20 hodin v Clarion Grandhotelu Zlatý lev v Liberci. K tanci a poslechu bude hrát liberecký Orchestr Ladislava Bareše. Dojde i na cimbálovou muziku, balet či operu. Přichystána je i módní přehlídka – Miss Open Liberec 2012. Večerem bude provázet moderátor Jan Žíla.

Na sportovní straně Liberecka se představuje třetí kandidát na post předsedy okresní fotbalu – Václav Severýn. Čtenář si může přečíst také o největší basketbalové akci roku – o poháru osmi nejlepších – Final 8.