Hlavní tahy na Liberecku a Českolipsku jsou suché a vymrzlé, na Jablonecku a Semilsku mokré. Silničáři upozorňují, že místy mohou namrzat. Varování před námrazou platí i pro některé úseky silnice 35 z Liberce do Turnova.

Zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem je na silnicích nižších tříd v Jizerských horách a dalších částech Jablonecka. Ujetá vrstva je v západní části Krkonoš a na štěrkovým posypem udržovaných silnicích třetích tříd na Českolipsku. Rozbředlý sníh a místy zbytky sněhové vrstvy jsou na silnicích druhých a třetích tříd Semilska. Pro nákladní vozy je nadále uzavřená silnice třetí třídy z Mníšku do Raspenavy přes Oldřichovské sedlo na Liberecku. Jako náhradní trasu pro kamiony slouží silnice 13 přes Frýdlant, která se udržuje chemicky.

Nejchladněji v noci bylo na přehradě Souš v Desné v Jizerských horách, kde naměřili téměř minus 20 stupňů Celsia. Ráno byly teploty v kraji mezi minus devíti až 17 stupni. Silný vítr foukal v noci především na Českolipsku a Liberecku, přes den by měl zesilovat zejména na horách. V nárazech může dosahovat 90 kilometrů v hodině.
Ráno bylo skoro jasno až polojasno. Meteorologové očekávají, že přes den bude postupně přibývat frontální oblačnosti a odpoledne začne sněžit. Večer v polohách pod 400 metrů nad mořem budou přeháňky nejspíš smíšené a mohou namrzat. Ojediněle se mohou vyskytnout i mrznoucí mlhy. Nejvyšší denní teploty budou až večer, mezi nulou a minus třemi stupni Celsia.