„Za poslední čtyři roky bylo na nás uvaleno už pět insolventních řízení. Probíhá tu snaha o neoprávněné převzetí firmy, objevily se zfalšované směnky i důležité dokumenty firmy, přechází to i do roviny osobních útoků a napadání výběrových řízení z evropských fondů. Napadli nám 27 výběrových řízení,“ řekl jeden z majitelů Trevosu Jiří Opočenský. Vymyšlenou pohledávku, která podle Trevosu neexistuje, po ní vymáhala společnost Download, jejímž jednatelem a jediným vlastníkem je 27 letý Rumun Daniel Pintea. Stejným případům se stejným navrhovatelem čelili v minulosti i konkurenti Trevosu firmy Halla a Hormen.

Prezident České republiky Miloš Zeman navštívil 9. května společnost Trevos v Turnově. Na snímku přebírá Miloš Zeman patnáctimiliontou vyrobenou zářivku od výrobního ředitele firmy Jiřího Opočenského.
Bojujme s blbci. Řekl Zeman na návštěvě v Turnově

Právní bitva o to, aby soud vymazal fiktivní majitele z obchodního rejstříku trvala rok a půl. Po tu dobu byli členy představenstva nikomu neznámí Jacek Roman Zielinski, Lazar Ovenkov, Mihai Florea a Silviu Mihaiu. Ani Interpolu se je nepodařilo vypátrat.
„Je to, bohužel, trend poslední doby, že se čím dál víc úspěšných českých firem setkává s podobnými kriminálními praktikami, které je mají znemožnit před obchodními partnery,“ uvedl prezident Miloš Zeman při jarní návštěvě Trevosu. Teprve teď, po 2 letech, se podařilo firmě nechat vymazat falešné jednatele a provést opětovný zápis skutečných členů představenstva.