Podle ředitele dražební společnosti Naxos Libora Nevšímala bylo od počátku evidentní, že zájem o lázně je, zájemci jen čekali, až se vyvolávací cena bude kvůli neúspěšným dražbám snižovat. „Už při druhé dražbě v únoru 2015 přišli dva zájemci, ale ani jeden z nich nepodal nabídku. To je hodně neobvyklé, nicméně je jasné, že vyčkávali, až cena půjde dolů," uvedl Nevšímal.

Nakonec se lázně prodaly za cenu 30 400 000 korun. V dražbě přitom licitovali čtyři zájemci. „Dopadlo to přesně tak, jak jsme předpokládali. Snížená cena už byla atraktivní. Novým vlastníkem se po doplacení stane český investor, který na Liberecku už dlouhodobě investuje," dodal Nevšímal. Jméno nového majitele více než pětihektarového areálu ale prozradit nechtěl.

„Kromě vlastních lázní byla součástí dražby i budova takzvaného Zámečku, kde je 18 hotelových pokojů a dvě restaurace, potom historická Benešova vila, kde je 11 luxusních pokojů a nedodělané bahenní lázně a také pozemky o výměře 5,5 hektarů kolem lázní. Tam byl kdysi plánován rybník a kemp s chatkami, ale k tomu už nedošlo," upřesnil za dražitele Petr Vácha.

„Provoz termálů zatím držíme v chodu, je to ale provizorium. Správkyně konkurzní podstaty nemůže do areálu nijak investovat, je problém 
i s personálem, protože mu nemůžeme dát stabilní smlouvy ani platy, jaké by si zasloužili," uvedl před časem správce lázní. I proto je podle něj důležité, že lázně našly nového, stabilního majitele, který bude do rozvoje nedokončeného areálu investovat.