Váš vstup do SAJe i samotné výběrové řízení na ředitele vyvolalo bouři u opozičních zastupitelů. Neotrávily vás ty ostré mediální útoky?
Ne. Mediálním útokům kolem výběrového řízení se nedivím. Několika lidem jsem šlápl na kuří oko. Neporušil jsem přitom nijak podmínky konkurzu. Navíc jsem se ucházel o místo ředitele nikoliv proto, abych sebe a svou rodinu hmotně zabezpečil. To nepotřebuji. Bylo mi líto toho kopce, a pak také toho, že o Vesci dnes nikdo moc neví. To chci změnit.

Do SAJe jste přišel ze soukromé sféry vloni v prosinci. Co vás na tom, jak to tam fungovalo, nejvíc šokovalo?
Překvapil mne názor bývalého vedení, že na fungování areálů není co zlepšovat, že je všechno pěkné a nic se nedá posouvat dopředu. Šokovalo mne, že si i přes ztrátové hospodaření vedení SAJe dávalo odměny ve výši několik stovek tisíc korun ročně. Vždycky jsem si myslel, že odměny by lidé měli brát za práci navíc, a ne jen za to, že v té společnosti sedí. Překvapilo mne také, že bývalé představenstvo tohle schvalovalo.

Vaši kritici tvrdí, že za místo ředitele můžete vděčit svým kamarádům v ČSSD.
Nezastírám, že se znám léta s europoslancem a krajským předsedou ČSSD Robertem Duškem. U výběrového řízení ale podle mne rozhodly projekty uchazečů, ne to, kdo s kým kamarádí.

Jaké největší změny chcete prosadit?
Prvotní je co nejvíc otevřít areály lidem, jak sportovcům, tak i ostatním. Chtěl bych, aby areály poskytovaly lepší služby, třeba otevřít úschovnu zavazadel pro lyžaře, hlídání dětí v areálu na Ještědu, zavedli jsme i skibus zdarma na večerní lyžování od konečné tramvaje. Když někde něco stojí, mělo by se to co nejvíc využívat. Už vloni jsme obnovili tradici závodu v obřím slalomu pro veřejnost. Rád bych dostal na Ještěd také například republikové závody v žákovských kategoriích.

Plánujete pořádat nějaké akce v areálech i v letních měsících?
U Skalky jsou vybudovány tři tratě pro sjezd na kolech, chceme tuto aktivitu rozšířit a víc propagovat. Peníze by nám mohly přinést i akce pro firmy. Teď třeba jednáme s jednou velkou pojišťovnou o tom, že by na Ještědu uspořádala zimní olympiádu pro své zaměstnance. Areál chceme nabídnout také pro pořádání tréninkových kempů, i s ubytováním a hlavně v létě.

Jak byste rád lépe využil trochu zapomínaný Vesec?
Žasnu, že Zuzana Kocumová, která od roku 2007 seděla v představenstvu SAJe, se teď diví, že je Vesec málo využívaný. Ve Vesci bych chtěl otevřít provozní budovu lidem, aby se tu mohli běžkaři převléci, osprchovat a najíst. V létě by tytéž služby budova poskytla cyklistům a in-line bruslařům. Chceme zde také pořádat velké kulturní akce. První bude už toto léto.