První nedělní zásah proběhl ve Frýdlantě, kde mladá žena zastavila procházející hlídku s tím, že neznámá žena napadla její kamarádku. Napadená měla poranění v obličeji a strážníci jí proto přivolali lékařskou pomoc.

Přestože se na místě události nacházely dvě svědkyně, ani jedna nebyla schopná uvést bližší informace o útočnici. Strážníci proto přivolali hlídku frýdlantských policistů a ta se případu ujala.

Záchrana důchodce

Dopoledne volala linku 156 pracovnice Pečovatelského domu v Liberci. Jeden z jeho obyvatelů byl totiž uvězněný ve svém zamčeném bytě, jelikož upadl a nemohl vstát.

„Hlídka na místě zjistila, že jmenovaný se z bytu nejasně ozývá, ale nemůže se dostat ke dveřím," informovala mluvčí liberecké městské policie Daniela Bušková.

Jeden ze strážníků tedy přelezl z balkónu v sousedním bytě do bytu uvězněného. Ten měl totiž naštěstí otevřené balkónové dveře.

V bytě strážník zjistil, že je muž dehydrovaný a nemůže vstát. Na místo byl proto přivolán lékař a rychlá záchranná služba muže převezla do liberecké nemocnice, kde byl hospitalizován.

Zmatený onanující

Úplně odlišný typ zásahu čekal na strážníky po poledni. Návštěvník Centra Babylon jim oznámil, že se uprostřed ulice U Nisy pohybuje muž, který onanuje.

Když na místo přijela hlídka, našla zmateně působícího muže, který na sobě měl pouze tričko. „Zřejmě byl pod vlivem návykové látky," upřesnila Bušková. Kromě nedostatečného oblečení měl muž na krku poranění a tak vzhledem k jeho celkovému zdravotnímu stavu strážníci přivolali na místo sanitku.

Když muže prohlédl lékař, rozhodl o jeho umístění na psychiatrické oddělení. Ještě před návratem na služebnu tak liberečtí strážníci pomohli zdravotníkům při mužově převozu.

Jana Štukhejlová