Kancelář bude v provozu od pondělí do pátku a lidé v ní najdou vždy někoho z kandidátů do krajských voleb. Zrovna dnes je na setkání s veřejností připravena Květa Vinklátová a starosta Chrastavy Michael Canov, zítra pak hejtman Martin Půta.

OBSÍLKA JEŠTĚ NEPŘIŠLA

Ten je rovněž připraven odpovídat lidem na dotazy, které se týkají jeho obvinění z korupce v případě přestavby kostela sv. Máří Magdaleny v Liberci. „Vím, že někteří naši političtí rivalové tohle téma určitě vytáhnou. Já jsem na svých stránkách už sepsal odpovědi na všechny možné dotazy, které jsem kolem tohoto případu dostal. Od dnešního dne od 14 hodin si je může každý přečíst," uvedl Půta s tím, že zatím neví, kdy dojde na vlastní projednávání před soudem.

„Nemám žádné informace, naposledy jsme se s advokátem dozvěděli, že vyšetřování by mělo skončit v červnu. Teď je září, uvidíme, zda soud bude načasován přímo k volbám," podotkl hejtman. Obavy z toho, že by tato kauza mohla Starosty při volbách výrazně poškodit, nemá. „O tom případu už bylo tolik napsáno, že snad není člověk, který by o něm neslyšel a nic nevěděl. Takže žádné překvapení a třeskuté odhalení to není. Buď jsme voliče přesvědčili dosavadním působením na kraji nebo ne," dodal Půta.

Starostové jdou do voleb v tiché koalici s Unií pro sport a zdraví, stejně jako v předchozím volebním období. „Nepřicházíme s žádnými převratnými tématy, dál se chceme věnovat tomu, co jsme na kraji započali. Jediný nový bod v našem programu je snaha o rychlejší železniční spojení Liberce na Prahu," uvedl předseda zastupitelského klubu SLK Marek Pieter. „Nechceme stavět kampaň na nereálných slibech, naopak chceme v rámci kontaktních kampaní lidem vysvětlit, co kraj skutečně může a co nemůže. Že rozhodně nevyjednáváme s EU o kvótách na běžence, ale že v rámci bezpečnosti je role kraje ve fungující policii, hasičích nebo záchrance a tak dále," dodal Půta. Na kampaň mají Starostové pět milionů Kč.