Motoristé by přesto měli jezdit opatrně, na silnicích mohou být v důsledku silného větru spadlé větve. Teploty se pohybují od minus dvou do plus čtyř stupňů Celsia a převážně je polojasno.

Zlepšuje se situace na řekách, první povodňový stupeň měli ráno jen na třech tocích. Na Jizeře v Železném Brodě na Jablonecku, Ploučnici ve Stráži pod Ralskem na Českolipsku a Flájském potoce v Českém Jiřetíně v Krušných horách.

Druhý stupeň povodňové aktivity mohli odvolat na Libuňce v Pelešanech u Turnova o půlnoci. Tok kulminoval v sobotu večer na 266 centimetrech, stav ohrožení nastává při třech metrech. Ráno v 5:00 se Libuňka dostala i pod první stupeň. Klesá také hladina v horní části toku Jizery. V sobotu v 17:00 kulminovala v Železném Brodě na 302 centimetrech, dnes v 7:00 bylo v korytě 265 centimetrů.

Dnes bude výrazně chladněji než v sobotu, teploty by se neměly dostat nad pět stupňů Celsia. Bude foukat i slabší vítr, v nárazech do 70 kilometrů v hodině. Meteorologové také na dnešek předpovídají přeháňky, v polohách nad 500 metrů ale budou sněhové.