Jeho život skončil ve vteřině. Rodina a přátelé se stále nemohou z tragické události vzpamatovat. „Byl jsem tak šťastný, že jsem našel tak dobrého kamaráda, tak dobrého kluka a ON mi tě vezme, Wenoušku. Mám tě moc rád!" Jedno z mnoha vyznání smutku, které zaplavily sociální síť poté, co vyšlo najevo, kdo zemřel pod koly auta v neděli brzy ráno v centru Hrádku nad Nisou.

Jednadvacetiletého Wencu objevil těžce zraněného na ulici Generála svobody náhodně projíždějící řidič. Bylo kolem čtvrté hodiny ráno. Okamžitě přivolal pomoc. „Do příjezdu záchranářů se řidič snažil mladíkovi pomoci, dispečerka ze záchranky ho po telefonu instruovala, ale veškeré snahy o záchranu mladého života byly marné. Mladý muž zemřel," sdělila policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Hledá se viník

Bezprostředně po tragédii bylo zřejmé, že Wencu zabilo auto, jehož řidič z místa nehody ujel a neposkytl pomoc. Po voze policisté pátrali. „Ještě v neděli dopoledne se podařilo zajistit vozidlo, které je podezřelé ze spáchání uvedené dopravní nehody. Jedná se o vozidlo VW Passat combi, bílé barvy. V souvislosti s touto informací se obracíme na veřejnost a případné svědky, kteří si v danou noční dobu všimli pohybu uvedeného vozidla v Hrádku nad Nisou. Informace lze předat na bezplatnou tísňovou linku 158 nebo na kterékoliv policejní služebně," doplnila Šrýtrová s tím, že v současné době kriminalisté prověřují míru zavinění nehody jak ze strany řidiče, tak i ze strany chodce.

Podezřelé vozidlo, které srazilo mladíka. Ten na následky zranění zemřel.

Policisté si vyžádali znalecké posudky z oboru silniční dopravy a soudního lékařství. Podle informací Deníku byl Wenca jedináček, o kterého se hodně starali prarodiče. Babička vnukovu smrt psychicky neunesla, skončila v nemocnici. „Budeš nám tu všem chybět. A věř, že my na tebe nezapomeneme. Ať je ti tam nahoře hezky, jednou se zase setkáme a společně se zasmějeme," vzkázala Wencovi do nebe Růženka Bienová.

„Je to obrovská rodinná tragédie a radnice je připravena nabídnout pomoc," uzavřel starosta Hrádku nad Nisou Josef Horinka (SLK).