Slavnosti piva si nenechal ujít ani hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který je společně se sládkem Petrem Hostašem zahájil. Samozřejmě také ochutnali pěnivý mok a shodli se na tom, že i oni dávají přednost tradici. „Všude jsou teď k dostání různá ochucená piva a speciály, já ale dávám jednoznačně přednost jedenáctce. Klasika je klasika," konstatoval Martin Půta.

Podobného názoru byli zřejmě i návštěvníci, nejvíc se totiž vypilo světlé jedenáctky. „Hodně ochutnávali lidé také ALE, vypilo se i dost Zeleného krále," uvedl Pavel Regner z vratislavického pivovaru, jehož zmíněné pivo ALE Bizon je držitelem ocenění Regionální potravina 2015 Libereckého kraje.

Vratislavické pivní slavnosti navštívilo přes 3,5 tisíce lidí. „Byla tam skvělá atmosféra. Každý si mohl vybrat něco, co ho zaujalo. Někdo zůstal na pouťových atrakcích, ale většina lidí byla tam, kde hrála hudba a točilo se pivo. Tam jsme dost času trávili my. Ochutnali jsme od každého druhu piva, který se tam točil," řekla Alena Říhová z Liberce.

Hlavní hvězdou doprovodného programu byl zpěvák Vilém Čok, na jevišti vystoupili kapela Sešlost, houslistky Femme2Fatale, rockoví Toxic People a další. Návštěvníci soutěžili v pití nealkoholického piva brčkem na čas, hledal se účastník z největší dálky a chlapi bojovali i o největší pivní břicho.