„Sice ještě zbývá čas, ale již nyní víme, že se přihlásilo osmnáct základek, což reprezentuje v počtu startujících dětí a dospělých více jak 600 osob," uvedl k blížícímu se začátku vyhledávané soutěže mluvčí generálního partnera Ondřej Paclt.Ani letos vedle disciplín jakými jsou florbal, vybíjená, štafeta či člunkový běh nebudou chybět dětmi vyžadované autogramiády a nebo již třetím rokem zařazená soutěž v sudoku, která také respektuje věk soutěžících.

Za poslední ročníky se vystřídaly mezi aktéry skoku z místa význační sportovci a osobnosti, jakými jsou například olympionik Aleš Valenta, lyžař Dušan Kožíšek, basketbalista Tomáš Šustek, brankář hokejistů Marek Pinc nebo herec, ale také nadšený sportovec Martin Dejdar. Skok do dálky z místa bez tréninku byl naměřen od 111 centimetrů až po rovné 3 metry, které patří výškaři Jaroslavu Bábovi a jehož zatím nikdo z předchozích ročníků nepřekonal.

„Zůstává překvapením, kdo přijde, a zatím se nám podařilo každý rok udržet osobnosti v tajnosti, snad to vyjde i letos," uvádí Ondřej Paclt.

Vyhlašovatelem akce je Statutární město Liberec, pořadatelem ZŠ Dobiášova a generálním partnerem společnost SYNER.