CHAOS NA SILNICÍCH

„Nevím už kolik a jaké značky kam dávat, všude jsou cedule s upozorněním, značky slepá ulice a podobně, ale řidiči je nerespektují a musí se osobně přesvědčit, že cesta dál opravdu nevede," komentuje vedoucí odboru dopravy Pavel Rychetský současný chaos způsobený uzavírkou Rumunské ulice. „To samé se děje v ulici 8. března kolem zámku, která se teď zobousměrnila, ale má sloužit jen pro autobusy. Přesto tam z Fügnerovy ulice vjede snad každé auto a pak se všichni diví, že jsou zácpy," dodal primátor Tibor Batthyány.

Požár zemědělského objektu v Jindřichovicích pod Smrkem.
Hasiči od včerejšího dne likvidují požár zemědělského objektu

Ten už musel požádat o pomoc i policii kvůli problémům u Plazy.

„Nešlo vjet ani tam, ani ven. Volali nám na radnici z Plazy, že už se tam lidé v podzemních garážích začínají dusit z výfuků nastartovaných aut. Vše bylo totálně ucpané. Auta nakonec začala projíždět pěší zónou v Moskevské ulici," popsal primátor.

Popojíždění či stání v kolonách si „užívají" řidiči i v Jablonecké ulici kolem bývalé Textilany. „Z Broumovské k odbočce k Liebigově vile jsme jeli přes dvacet minut, normálně to jsou tak tři minuty," řekl řidič Jakub Rosenbaum.

CHYBA NA SEMAFORU

„Tam, bohužel, došlo k chybě od projektantů, kteří nám dodali úplně jiný program na řízení semaforů v době uzavírky, než jsme požadovali. To samé se stalo i na Šalďáku. Ale do dvou dnů by to mělo být už v pořádku," řekl Rychetský

s tím, že věří, že řidiči si brzy na změny zvyknou a budou značky respektovat.

Kromě Rumunské je uzavřena i Horákova směrem ke Kauflandu, Metelkova a kruháč v Růžodole. A další uzavírky jsou ještě v plánu.

Kvůli tomu se odložila i plánovaná oprava silnice v Harcově na dobu, než se dokončí nová silnice z Kunratic do Jablonce. „Uzavírek už je moc, nechceme, aby se kvůli zavřenému Harcovu zhoršil už tak zvýšený provoz ve Vratislavicích," dodal Rychetský.