Reakce

"Čtení tak silného prohlášení k modernizaci Krajské nemocnice vyvolává otázku, zda se pan poslanec Bláha seznámil s postupem projednávání tohoto projektu na Krajském zastupitelstvu Libereckého kraje a zastupitelstev měst Liberce a Turnova. Finanční limit - tj. 1,4 miliardy Kč byl dán zastupiteli a po poctivé expertní analýze byl vybrán koncept výstavby moderní nemocnice po etapách, přičemž schválená investice pokrývá první etapu v budoucnu integrovaného řešení vzájemně stavebně propojeného objektu. Jde o výstavbu Centra urgentní medicíny - CUM. Investičně se na projektu podílí jak Kraj, tak obě města a významnou mírou i vlastní Krajská nemocnice. Podmínkou danou zastupiteli bylo využití architektonického řešení získaného v soutěži o návrh. Soutěž proběhla, výsledky veřejnost viděla na výstavě.

Lídr kandidátky Hnutí ANO v Libereckém kraji Jiří Bláha u voleb.
Vítězný lídr hnutí ANO Jiří Bláha pro Deník: Postavím novou nemocnici

Postup, kdy jde o veřejně prospěšnou stavbu projektovanou ve veřejném prostoru intravilánu města, za veřejné finanční prostředky, vyžaduje svůj čas a transparentní postup. Dopracování projektu a příprava dokumentace pro Územní rozhodnutí a stavební povolení se účastní svými radami a stanovisky i lékaři, technici a další odborné skupiny pracovníků KNL, aby Centrum urgentní medicíny optimálně plnilo svou funkci ve prospěch pacientů.

Potěšil nás zájem pana poslance Bláhy pomoci naší Krajské nemocnici a pokud sežene jím zmíněné čtyři miliardy na výstavbu, pomůže nám urychlit výstavbu navrhovaného integrovaného řešení v dalších etapách."

Oslavy výsledků voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky ve volebním štábu ANO 2011 v Liberci na snímku z 21. října. Na snímku zleva Jiří Bláha, David Pražák, Jana Pastuchová a Ivan Jáč.
Mám opravdu strach, co z toho vzejde, říká poslanec Horáček

Za projektový tým: Prof. Ing. Petr Moos, CSc