„Do konce roku by v Raspenavě mělo být opraveno zhruba osmdesát procent silnic v majetku města. Nedávno se začalo s opravou ulic Luční a Nábřežní. Naopak zrekonstruováno máme už všech jedenáct lávek," popsal Deníku místostarosta Raspenavy Jaromír Hanzl (ČSSD). Podle něho na rekonstrukci čekají i dva poškozené mosty.

„Místní mají pro dopravní komplikace pochopení, to se ale často nedá říct o lidech, kteří městem projíždí," postěžoval si místostarosta Jaromír Hanzl.

Opravy silnic mají za sebou už i nedaleké Hejnice. Velká část rekonstrukce poničených silnic proběhla během tohoto týdne.

„Větší opravy zatím neplánujeme, protože s největší pravděpodobností budeme na podzim zahajovat dostavbu kanalizace ve velké části města a s tím pak bude následně spojena kompletní rekonstrukce dotčených komunikací," vysvětlil místostarosta Hejnic Jaroslav Demčák (Za lepší Hejnice).

Během léta se navíc dočká finálního povrchu nová komunikace kolem rodinných domů mezi Hejnicemi a Ferdinandovem, podobně jako „komunikace" na Skalním městě.

„Tam je problém v tom, že je cesta tak úzká a spádová k řece, že tam nejde použít běžná těžká technika na položení nějakého trvanlivějšího povrchu. Ale je to také v řešení a plánu léta," doplnil Jaroslav Demčák. Vedení města by podle něho rádo v dohledné době opravilo i zchátralé mosty. Ty nejsou poničeny ani tak povodní. Na jejich stavu se během let podepsalo stáří.

Uzavírky

Luční ulice

23. 5. 2013 ?

Jabloňová ulice

21. 5. 2013 ?

Nábřežní ulice

23. 5. 2013 ?

Luhová ulice

23. 5. 2013 ?

Fučíkova ulice

20. 5. 2013 30. 11. 2013

ulice Na Kopečku

23. 5. 2013 ?

Zdroj: Dopravniinfo.cz