„Ve zregenerovaném parku Prokopa Holého nedaleko dolních kasáren se na zkoušku objeví dvě mobilní toalety. Právě tady si začali obyvatelé opakovaně stěžovat na nepořádek," informoval ekonomický náměstek Liberce Jiří Šolc (LO).

Problém se znečišťováním se v parku Prokopa Holého začal objevovat po jeho regeneraci na přelomu let 2011 a 2012. Díky ní zde vyrostla řada herních prvků pro děti mnoha věkových skupin, což do parku přitáhlo více maminek s malými dětmi a také adolescentů.

„Výsledkem byly keře a zákoutí znečištěné fekáliemi, toaletním papírem a ubrousky," konstatoval náměstek Šolc. Dodavatele mobilních toalet vybralo město na základě cenových nabídek. Obdrželo tři.

„Nakonec jsme se rozhodli pro toaletu typu Top line od firmy WC servis s.r.o. s celkovou cenou 29 282 korun včetně DPH na dobu asi 22 týdnů," doplnil Šolc.
„Chceme mobilní toalety 
v parku nejprve vyzkoušet. Jejich případné dlouhodobější fungování bude samozřejmě záležet na tom, jak se osvědčí," poznamenala primátorka Liberce Martina Rosenbergová (ČSSD).