VYBRAT REGION
Zavřít mapu

První animátory má i náš kraj

Jablonec n. N. - V pátek proběhl v Jablonci závěrečný evaluační seminář projektu Animace v cestovním ruchu.

1.3.2015
SDÍLEJ:

Během závěrečného evaluačního semináře se nesedělo. Foto: Deník/ Jan Žíla

Animátoři jsou většině lidí známí díky pobytům u moře, kde se starají o zábavu turistů v daném rezortu. Tento trend ovšem začíná růst i v tuzemsku a na danou poptávku se snažil zájemce připravit pilotní kurz jabloneckého vzdělávacího centra EDUCA, v rámci projektu OPVK Animace v cestovním ruchu, který zde běží už třetím rokem.

„U nás je to zatím v začátcích, ale už některé velké rezorty, například v jižních Čechách a na Moravě, se animátorské činnosti začínají věnovat," řekla Petra Handlířová, lektorka pilotního kurzu. Podle ní záleží samozřejmě na financích a kapacitě hotelu. Proto se animátoři vyskytují v ČR prozatím víceméně pouze ve velkých rezortech.

Pilotní kurz pomáhal také nezaměstnaným

Testovacího prezenčního i distančního kurzu v e-lerningovém systému Moodle se zúčastnilo 18 zájemců z řad pracovníků cestovního ruchu a nezaměstnaných, kteří mají v této oblasti vzdělání nebo praxi. „Celkem jedna třetina účastníků byla nezaměstnaných," prozradila projektová manažerka Eva Kořánová.

Pilotní kurz probíhal od podzimu 2014 ve třech víkendových setkáních, během nichž vznikala závěrečná práce každého účastníka. Všichni tak pronikali hlouběji do animátorské činnosti, která není pouze o bavení ostatních. Jednotlivé aktivity se totiž musí lišit podle skupiny lidí, pro něž se činnost připravuje. Jsou tak potřeba například potřebné i znalosti z psychologie.

Závěrečné představení celého projektu proběhlo včera v Konferenčním sále víceúčelového zařízení sportovního areálu Střelnice. Nešlo navíc pouze o suché představení jednotlivých absolventů, jejich práci a předání certifikátů. Všichni přítomní se do prezentovaných aktivit reálně zapojili. Motivace ostatních k aktivitě je totiž i jedním ze základů dobrého animátora. K vidění tak byly odlišné přístupy každého animátora. „Ne každý může animovat všechny věkové kategorie a druhy animace," přiznala Handlířová. Navíc i ji obohatil tento projekt o nové znalosti. Kolegové ze science centra iQlandie ji překvapili.

Závěrečné práce se soustředily i na handicapované. „Zaměřila jsem se na skupinu zrakově postižených, se kterou mám osobní zkušenosti," řekla Liliana Daňková Uhlířová, jejíž animační práce byla založena na poznávání vůní a všechny zaujala.

Autor: Jan Žíla

1.3.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Trenér libereckých volejbalistů Michal Nekola.

Obhajoba poháru volejbalistům Liberce nevyšla

Vietnamská překladatelka Lien Hoang

Dala jsem si plán naučit se sto slovíček denně

Michal Tung o EET: Také Vietnamci pořizují pokladny na poslední chvíli

Zavedení elektronické evidence tržeb se od března nevyhnou ani vietnamští obchodníci. Jejich počet se odhaduje na 20 tisíc a jejich tržby podle odhadů mohou mezi maloobchodníky činit až 70 procent. Na konci loňského roku mělo v ČR trvalý pobyt přes 48 tisíc Vietnamců. Na jejich přípravu na zásadní změnu pro způsob obchodování se Deník zeptal vietnamského podnikatele Michala Tunga, který na ni své krajany již několik měsíců připravuje.

FOTO: Liberec prohrál s Brnem 1:2, Kometa zůstává šestá

Liberec - Hokejisté Liberce prohráli v 50. kole extraligy s Brnem těsně 1:2 a zkomplikovali si tak cestu za celkovým vítězstvím v základní části. Před druhým Třincem už mají jen tříbodový náskok, ve hře přitom bude ještě šest bodů. Kometa díky vítězné trefě Martina Erata z 52. minuty uhájila díky lepšímu skóre šestou příčku před Chomutovem, který porazil Mladou Boleslav.

Cizinecká policie zkontrolovala další firmu. Odhalila patnáct přestupků

Liberecký kraj - Policisté v Libereckém kraji stále častěji kontrolují nelegální zaměstnávání a pobyt cizinců. Ti v řadě podniků tvoří značnou část pracovníků. Poslední rozsáhlejší kontrola proběhla tento týden v IAC Group v Zákupech.

Těší mne, když vidím, jak dort mizí z vitríny

Jablonec n. N. –  /REPORTÁŽ, RECEPT, GALERIE/ Tajemstvím lahodných a při tom velmi lehkých dezertů jsou kvalitní suroviny, poctivost v přípravě a trpělivost.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies