Celkem má jít o 13 tabulí, které budou napojeny na stejný počet meteohlásek. Právě meteohlásky obsahují různé senzory, kterými sledují teplotu, vlhkost vzduchu, detekci srážek a další údaje, které ovlivňují povrch vozovky.

„Tabule s meteostanicemi budou navíc vybaveny kamerou, takže poslouží i pro monitoring dopravy po městě, upozorní na tvořící se kolony, dopravní nehody a podobně," uvedl náměstek primátora Tomáš Kysela.

„Tabule chceme umístit na příjezdové tahy a na místa, kde dochází k častým nehodám vlivem zhoršených meteorologických podmínek zejména v zimních měsících," dodal. Radnice si slibuje hlavně zvýšení bezpečnosti provozu. Informovat má kromě výstrah o počasí, i o pracích na silnici, nehodách nebo uzavírkách. Náklady na pořízení tabulí činí 10 milionů. Pokud se městu podaří sehnat dotace, mohou být značky umístěny na konci příštího roku.

Radnice počítá i s novým navigačním systémem, který má sledovat obsazenost parkovišť včetně těch v obchodních centrech Forum a Plaza. Řidiči by tak měli vědět, kde je aktuálně volno včetně počtu míst. Fungovat by měl od léta 2018.