Čerty můžete potkat už zítra. V tramvaji

Ne, není řeč o revizorech. Ty skutečné, rohaté pekelníky můžete už s předstihem potkat zítra v tradiční čertovské tramvaji. Jezdit bude z Dolního Hanychova do Lidových sadů. „Ve dvou vyzdobených tramvajových vozech na děti čeká „mikulášská družina", které děti zpívají, recitují a nebo jen svěřují svá vánoční přání. Tramvaje řídí čerti a ti hlídají, aby nikdo neplatil a každý odcházel se sladkostí," popsala Martina Poršová, mluvčí Dopravního podniku města Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ), který akci už po 13. vyhlašuje. Za pekelníky se převléknou zaměstnanci a maskování trvá od časného rána.

„Letos poprvé bude ve vozidle umístěna také kasička na charitativní sbírku pro děti dětského centra Sluníčko," doplnila mluvčí.

Adventní dílny pro děti ve Větrníku i Lidových sadech

Liberec Nejen tvořivým dílničkám, zdobení perníčků a výrobě vánočních ozdob bude zasvěcena v DDM Větrník sobota 28. listopadu. Děti si mohou užít v domě dětí a mládeže také jiné než jen vánoční aktivity, například v tělocvičně vyzkoušet svou šikovnost na prolézačkách nebo si pohrát s autodráhou. Hlavní program, který začíná v 10.00 hodin ráno, však bude věnován tak, jak se sluší v adventním čase, přípravám na Vánoce. „Děti si vedle zdobení perníčků z vizovického těsta zkusí vytvořit svůj papírový betlém nebo vyrobit drátěné vánoční ozdoby, ale i třeba placky na trika," popsala ředitelka Jana Pavlíková.

Advent ve Větrníku zahájí loutková pohádka divadla Spojáček. Návštěvníci zhlédnou také vystoupení místních mažoretek. Akci uzavře ve 14.30 hodin společné zpívání koled u stromečku na zahradě Větrníku. Vstupné pro jednu osobu činí 60 korun.

Od 9.00 do 16.00 můžete navštívit adventní dílničky také v Lidových sadech. Děti mohou tvořit adventní výzdobu nebo výrobky pro zvířátka v zoo. Každou hodinu se tu také představí dětské pěvecké soubory Červík Pepík, Barvičky, Slunečnice nebo Plamínek. Program uzavře v 16.00 Divadlo Rolnička s Čertovskou pohádkou. Vstupné na akci je 50 korun.

Vánoční Drážďany

Trhy na jedenácti místech ve městě, hru světel, oživlé figurky krušnohorských hraček, bruslení přímo v centru a řadu dalších atrakcí nabízejí vánoční Drážďany.

Rozsvícení vánočního stromku

Začátek: 29. listopad 2015 17:00 Přijďte se podívat na slavnostní rozsvícení vánočního stromu na náměstí před radnicí.