V Polsku, před Bogatyniou ve směru od Hrádku nad Nisou, opravují most. Řidiči tak musí využívat objízdné trasy, problémy mohou mít především řidiči kamionů, kteří musí hledat trasy určené pro vozidla do dvanácti tun.

Na problém upozornila mluvčí liberecké policie Vladimíra Šrýtrová. „Policie v Libereckém kraji zaregistrovala v tuto dobu zvýšený průjezd kamionů přes město Frýdlant ve směru od hraničního přechodu s Polskem v Habarticích, což je s největší pravděpodobností v důsledku právě této uzavírky mostu," upozornila Šrýtrová s tím, že mnoho řidičů kamionů volí právě tuto trasu.

Podle ní česká policie na situaci okamžitě zareagovala. „Přestože se na české straně při průjezdu přes hraniční přechod Habartice v souvislosti s největší povolenou hmotností do dvanácti tun nedopouštějí řidiči kamionů žádného protiprávního jednání, policisté přesto v této oblasti zvýšili výkon služby, zejména dopravní policisté," sdělila dále Šrýtrová. V pohotovosti je také pořádková služba.

V rámci dopravních kontrol se policisté zaměřují na řádnou výbavu vozidel, správnou zatíženost, technický stav vozidel a také na dodržování stanovené rychlosti. Na české straně se v souvislosti s největší povolenou hmotností do dvanácti tun na této trase nedopouštějí žádného protiprávního jednání, stejná situace však nebude na polské straně. „Kvůli možnému protiprávnímu jednání jsme také kontaktovali polskou policii," dodala policejní mluvčí