Policejní areál v Liberci v Pastýřské ulici má za sebou náročný rok. Panoval zde čilý stavební ruch. Budovy prošly kompletní rekonstrukcí a v březnu začnou policisté pomáhat občanům v nových moderních prostorách. „Vzniknou tu nové místnosti pro kriminalistické techniky. Bude tu i speciální výslechová místnost pro oběti trestních činů nebo pro děti," řekl krajský ředitel policie Milan Franko.

Policisté se také dočkají nových skladových prostor nebo šaten. „Do rekonstrukce jsme zahrnuli také šatny policistů, které jsou důležité. V kancelářích tak nebude nikde oblečení a budou sloužit k tomu, k čemu mají," dodal Franko.

Díky rekonstrukci v Pastýřské ulici budou moci policisté opustit jiné nevyhovující prostory v Liberci a přestěhovat se do velkého komplexu.

„Vidím v tom dobré to, že budeme moci sestěhovat některé obvody krajského ředitelství tak, abychom opustili objekt bývalých vysokoškolských kolejí," podotkl Franko.

Podle krajského ředitele policie by rekonstrukce objektu bývalých vysokoškolských kolejí v ulici Třebízského, kde v současné době sídlí oddělení hlídkové služby a krajská služba kriminální policie a vyšetřování, přišlo na přibližně třicet milionů korun, a to si nyní policie nemůže dovolit.

Z rekonstrukce krajského ředitelství v Pastýřské mají Liberečané radost. „Konečně se to chýlí ke konci a takových peripetií okolo. Liberec si už dlouho předtím zasloužil nějaké slušné prostory pro policisty. Myslím, že když budou policisté spokojeni na služebnách, bude to i více vidět na jejich práci," míní Petr Dvořák.