Velmi dobré podmínky jsou v lyžařských areálech zejména dopoledne. "V noci jsou teploty pod nulou a ráno jsou sjezdovky tvrdé, pevné. Kolem poledne už je to horší a trochu rozježděné, ale nic dramatického," uvedl ředitel areálu na Ještědu Jan Svatoš. Na Ještědu je v průměru 40 až 50 centimetrů sněhu a celé středisko je stále v provozu.

Obdobné podmínky mají i lyžařské areály v Jizerských horách. "Stále je to velmi slušné, v minulých dnech připadlo pár centimetrů sněhu a vše je upravené," řekl ředitel Ski Bižu Pavel Bažant. Ski Bižu provozuje areály na Tanvaldském Špičáku, v Bedřichově a Severák v Hraběticích. I pro tyto areály platí, že podmínky k lyžování jsou lepší dopoledne.

Také pro běžkaře je lepší vyrazit do hor dopoledne. "Kdo chce kvalitní stopu, měl by vyrazit ráno. Pozdě odpoledne je už hodně rozbitá," uvedla Jana Lhotová z Jizerské o.p.s. Společnost zajišťuje úpravu Jizerské magistrály. "Sněhu je na páteřní trase dostatek. Málo ho je pouze na níže položených nástupních místech, jako jsou Oldřichov v Hájích nebo Nové Město pod Smrkem," dodala.

Velmi dobré podmínky mají lyžaři také v Krkonoších, i tam je stejně jako na Ještědu nebo v Jizerských horách v minulých dnech vylepšilo několik centimetrů nového sněhu. "Stále je to velmi dobré, drží to pevné po celý den. Sjezdovky i běžecké tratě jsou upravené," uvedl náčelník lanovky v Harrachově Milan Goč.