Hana Palečková zaujala se svojí fotografií čtenáře Libereckého deníku nejvíce. V soutěži Zaostřeno na Jizerky se probojovala až do finále, kde těsně porazila konkurenci dalších 59 autorů.

„Hlasování probíhalo po celou dobu letních prázdnin na internetu. V osmi týdenních kolech mohl každý hlasovat pro fotografie, které se mu nejvíce líbí. Z každého kola jsme vybrali dvě nejlépe hodnocené fotografie, které se ve finálovém kole střetly mezi sebou, a čtenáři vybrali absolutního vítěze. Tím se stala paní Hana Palečková s fotografií Vodopády Jedlová," potvrdil Ondřej Petrovský, ředitel Nadace pro záchranu a obnovu Jizerských hor, která soutěž vyhlašuje.

Samotná autorka měla z vítězství velkou radost. Pochlubila se, že snímek vznikl za pomoci stativu, který při své práci čím dál častěji používá. Její doménou jsou totiž krajinné detaily.

„U své tvorby se snažím fotografovat z míst, která nejsou lehce přístupná a která vytvoří dojem, že jsem někde uprostřed dění," podotkla Palečková. Mezi fotografy není neznámou autorkou. Společně s libereckým Fomaklubem se podílí na klubových výstavách, na mnohých místech v ČR i v Evropě se již představila i individuálně. V Liberci se ukázala se svými výstavami „Stromy", „Kouzlo Českého ráje" a „Vodní hladiny". Spolupracuje na německém projektu Via Sacra, který postupně putuje po Evropě.