Osečná zkrášlí veřejná prostranství

Celkem dvacet veřejných prostranství v Osečné a Lázních Kundratice vybrala radnice k úpravám tak, aby co nejvíce sloužily potřebám občanů. „V současnosti už máme několik návrhů případné realizace. Návrhy jsou zhotoveny na Svatovítské náměstí, prostor u Dřevěnky a obchodního domu, u sousoší Tří svatých, prostor v ulici K Pramenům, les u Kočvarova mlýna a zelený trojúhelník na břehu Ploučnice. Příprava tohoto projektu byla projednávána již na několika veřejných zasedáních," uvedl starosta Osečné Jiří Hauzer.

Nezdravé stromy ustoupí hale

Ve Sportovní ulici v Hodkovicích nad Mohelkou začalo kácení stromů. Důvodem je jejich špatný zdravotní stav a také příprava místa na stavbu nové sportovní haly. Za pokácené stromy se vysadí náhradní. O nové hale rozhodlo zastupitelstvo letos na jaře. Původní hala už je zbouraná, její základová deska poslouží jako podklad pro výstavbu nové. Náklady vyjdou na 20 milionů, stavba začne na jaře 2017. „Bude to jednoduchý kvádr s minimalistickým zázemím. Hala bude bez oken, osvětlení vyřeší světlovody. Počítá se také s retenčními nádržemi na vodu na zalévání fotbalového hřiště a trávníků," řekla už dříve starostka Markéta Khauerová.

Číslo dne 6

Tolik řidičů pod vlivem alkoholu nachytala policie během třídenní akce. Policie zkontrolovala během akce v celém Libereckém kraji přes tři sta vozidel. Nejvyšší hodnotu naměřili policisté řidiči, který měl v krvi 1,78 promile. Šest řidičů pod vlivem alkoholu, to je výsledek dopravně bezpečnostní akce, která proběhla na území celého Libereckého kraje ve dnech od 11. do 13. listopadu 2016.