Naposledy se bude lyžovat v jizerskohorském středisku Desná Černá Říčka a také v krkonošské Rokytnici nad Jizerou. Poté budou moci lyžaři vyrazit už jen do Harrachova, kde by mělo lyžování skončit o pár dní později - až v polovině dubna. Vše bude záležet na počasí.

Harrachovský areál nabízí stále velmi dobré podmínky. Sněhu je na sjezdovkách nadále i přes půl metru a podle náčelníka lanovky Milana Goče zatím lyžaři zájem o zimní sporty neztratili. Středisko Rýžoviště sezonu zakončí o Velikonočním pondělí.

„Lanovka z centra Harrachova na Čertovu horu bude v provozu pro lyžaře do 15. dubna,“ řekl Goč.

V Rokytnici nad Jizerou se naposled lyžovalo o uplynulé neděli, lyžaři ale mohli areál navštívit opět už včera.

„Ještě jezdí lanovka na Lysou horu. Je to spíš pro běžkaře, ale budeme tam udržovat i modrou sjezdovku, protože je průjezdná,“ uvedl ředitel Spartaku Rokytnice Petr Ceé. Definitivně zimní sezona v Rokytnici skončí v pondělí 9. dubna.

Slušné podmínky a desítky centimetrů sněhu na sjezdovkách nadále hlásí i středisko Desná Černá Říčka na Jablonecku. O zimní sporty už ale zájem není.

„Nejsou lidi. Kvůli tomu se v týdnu nejezdí a kvůli tomu končíme,“ řekl vedoucí vleku Dietmar Lauer. Lyžovat se bude už jen dnes a v neděli, o Velikonočním pondělí bude areál zavřený.

Šanci zalyžovat si mají stále i běžkaři. Před víkendem pro ně upraví Jizerskou magistrálu.

„Lyžařů už přes týden tolik není, ale o víkendu máme parkoviště obsazená,“ uvedla ředitelka Jizerské o.p.s. Jana Lhotová.

Jak doplnila, v Bedřichově se teď všude parkuje za letní ceny. Cílem je přimět řidiče parkovat na oficiálních parkovištích a vyhnout se tak problémům se stojícími auty podél silnic. Tím totiž řidiči ve snaze ušetřit za parkovné riskují nemalé pokuty. Celodenní parkování v Bedřichově vyjde na 60 Kč, 4 hodiny stojí 40 Kč.

Jarní počasí se zatím na stavu tras příliš nepodepsalo. Větší vytáté místo se objevilo jen u Krásné Máří.

„To je jediná lokalita, kde je významnější problém. V centrálních Jizerkách je ještě tři čtvrtě metru sněhu,“ dodala ředitelka Jizerské o.p.s. Lhotáková.

Kde si ještě zalyžujete

Jizerské hory

Desná - Černá Říčka
10 - 70 cm sněhu, umělého
Otevřeny jsou sjezdovky 1,2 a 3
7. a 8. 4. chystají Finále 2012, letos na Velikonoce, přijeďte si užít poslední zábavu na sněhu.

Krkonoše

Harrachov
Jezdí za ceny vedlejší sezóny. Jarní lyžování lyžování bez čekání. Červené a Modrá sjezdovka jsou otevřeny. Lanovka Harrachov a lanovka Rýžoviště v provozu 8.00 16.00 hodin. Večerní lyžování na LV Doplik (pouze o víkendu) do 20.00 hodin. Přes týden LV Doplik 8.00 16.00 hodin.
Skibus v provozu o Velikonocích od 7. do 9. 4.

Špindlerův Mlýn
Svatý Petr, Hromovka, Medvědín Horní Mísečky
Sníh: 30 centimetrů
Lyžování od 8.00 do 16.00 hodin.
Zimní sezona ve Špindlerově Mlýně nekončí - lyžovat se bude určitě do 15. 4. a na Horních Mísečkách i déle.
V sobotu 7. 4. Skimaskyáda od 14.00 na Horních Mísečkách soutěže, karneval pro děti i dospělé. Ve Špindlerově Mlýně stále výborné podmínky pro lyžování i snowboarding. Děti a junioři jezdí za snížené ceny.

Pec pod Sněžkou
Přijeďte do Pece ukončit sezónu!
Lanová dráha a 4 vleky v provozu.
Jezdí za ceny vedlejší sezóny.
K dětské denní permanentce získáváte jízdu na Horské bobové dráze v Relaxparku zdarma.