KABELKOVÝ BAZAR SE BLÍŽÍ

Nezadržitelně se blíží Kabelkový bazar. Třetí ročník této charitativní akce se koná tradičně druhou listopadovou sobotu. Tentokrát 12. listopadu a opět v OC Forum. I letos pomohou s prodejem známé osobnosti. Například herci DFXŠ, sportovci, pomoc přislíbil už potřetí i krajský hejtman Martin Půta.

Kabelky pro bazar můžete nosit už nyní. Buď do redakce Libereckého deníku, v Liliové ulici, nebo do šatny OC Forum. Přidat se můžete i vytvořením vlastního sběrného místa. Stačí se přihlásit na e-mail jana.svecova@denik.cz a stanete se našimi partnery. V minulých letech to byly například některé mateřské školky nebo jablonecká laKavárna. Tradičním partnerem je i letos OC Forum Liberec.

NOVINKOU JE PŘEHLÍDKA

Oproti předchozím ročníkům letos přibude podstatná novinka. Módní přehlídka s dražbou modelů. Dražit budeme kabelky od známých osobností z kulturního života i modelingu.

NAKRMILI JSTE DESÍTKY DĚTÍ

Výtěžek půjde stejně jako v předchozích letech na podporu dětí matek samoživitelek, konkrétně na uhrazení školních obědů. V předchozích letech se prodejem kabelek za symbolickou cenu jednoho až tří obědů podařilo vybrat 60 tisíc, což zajistilo obědy na jeden školní rok pro zhruba deset dětí. Podle metodičky školního stravování, Evy Martinkové z Krajského úřadu v Liberci, je v rámci celého kraje 4321 dětí, které spadají do kategorie chudých rodin. Díky projektu Potravinové pomoci, hrazeného z EU, se podaří zajistit stravování pro zhruba tisícovku z nich.

V možnostech Kabelkového bazaru není pomoci všem. Hlavním smyslem je upozornit na tuto sociální problematiku a ukázat na „díry" v sociální síti, kterou paradoxně proklouznou často ti, kdo pracují. Z velké části jde o samoživitelky nebo samoživitele, kteří se ani po letech nedomohou prostřednictvím soudů k nárokům na výživné a jejich plat (10, 12 tisíc) často stačí jen k pokrytí nákladů na bydlení a nejzákladnější věci.