Ty se kvůli křížkování objeví až později, než v jiných volbách. Redaktoři Deníku se v nejbližší době rozjedou do volebních štábů, aby pro vás zaznamenali bezprostřední dění. Kde budou úsměvy a poteče šampaňské a kde naopak slzy a vztek? Dozvíte se jen u nás. Už nyní vám ale nabízíme informace o tom, jak se kandidáti cítí právě teď.

Například Zuzana Kocumová ze Změny nechtěla jen tak nervózně vysedávat u televize nebo počítače, aby sledovala naskakující čísla a raději vyrazila na cyklistický závod do Jizerských hor. "Pak snad budu alespoň mírně endorfinově opojená, takže ať přijde cokoliv, budu to přijímat s nadhledem a klidem buddhistického mnicha," uvedla Kocumová na sociální síti.

Lídr Změny a favorit komunálních voleb Jan Korytář už předem poděkoval všem přátelům i příznivcům a dokonce i novinářům. "Chci již v tuto chvíli poděkovat všem, kdo přispěli k letošnímu výsledku Změny pro Liberec v komunálních volbách. Věřím, že v sobotu večer budu moci dopsat výbornému výsledku. Díky také těm novinářům, kteří si udrželi svou nezávislost a psali o Změně korektně, byť někdy i kriticky. Díky těm, co nás na jaře 2011 přišli podpořit na náměstí před radnicí a všem, co nám svou podporu vyjadřovali i v dalších letech. Díky patří i mojí partnerce a dětem, kteří by si pro mně jistě uměli představit méně náročné povolání, ale kteří respektují a podporují cestu, na kterou jsem se vydal," říká Korytář.

Zora Machartová z TOP 09 nervozitu zaspala. V sobotu se probudila až v půl třetí odpoledne. Předvolební kampaň a stres ji vyčerpaly. "Potřebovala jsem se pořádně vyspat. Teď zmobilizuji síly a na čtvrtou hodinu vyrazím na štáb, do restaurace v centru Liberce," prozradila Machartová.

Kamil Jan Svoboda (KDU-ČSL) pociťuje přiměřenou nervozitu. Více si, vzhledem k otcovským povinnostem, nemůže dovolit. "Starám se o syna. Až se probudí, odvezu ho k babičce, abych mohl zamířit do volebního štábu," vzkázal Svoboda.