„To, že naše společnost koupila Frýdlantskou nemocnici, v žádném případě nijak neomezí její chod. Pacienti, kteří byli zvyklí nemocnici navštěvovat, mohou nadále využívat lékařských služeb v plném rozsahu," sdělil Deníku předseda představenstva společnosti Euroclinicum, která frýdlantskou nemocnici koupila, Václav Vachta. Jedním dechem dodal, že cílem je do budoucna usilovat o zkvalitnění služeb. „Využijeme přitom našich zkušeností s modernizací nemocnice Atlas ve Zlíně, která dnes poskytuje unikátní chirurgickou operativu a funguje jako nadregionální lůžkové zdravotnické zařízení," doplnil Vachta.

Podle vedení společnosti je cílem této akvizice posílit a dále rozšiřovat nabídku služeb společnosti Euroclinicum, která, jak již Deník informoval, vlastní a provozuje zlínskou nemocnici, polikliniky, lékárny a laboratoře po celé České republice.

Frýdlantská nemocnice, která je hlavním poskytovatelem lůžkové a ambulantní péče ve Frýdlantském výběžku, zajišťuje péči na ARO, chirurgii, gynekologii, interně, rehabilitaci anebo radiologickém oddělení. Součástí nemocnice jsou rovněž lůžka následné péče a laboratoře.

„Rozhodli jsme se začlenit nemocnici do silné zdravotnické skupiny, abychom zajistili dlouhodobou stabilitu a zdroje financování k zajištění co nejvyšší úrovně poskytované zdravotní péče. Existující stabilní pozice nemocnice a její pozitivní provozní hospodaření je dobrým základem k jejímu budoucímu rozvoji," vysvětlil nový jednatel frýdlantské nemocnice a bývalý ředitel liberecké nemocnice a záchranné služby Zdeněk Kubr.

Společnost Euroclinicum koupila jen společnost s ručením omezeným Nemocnice Frýdlant. Pozemky a budovy jsou v majetku města Frýdlant. „Smlouva je naprosto neprůstřelná, až do roku 2026 může subjekt, který koupil společnost s ručením omezeným, v objektech podnikat za pouhých deset tisíc korun ročně," řekl Deníku frýdlantský radní Jiří Stodůlka (ODS) s tím, že majitelé nemocnice nechtěli v posledních letech nechat město nahlédnout do svých záměrů.