Pokud chcete zhubnout a zároveň zpevňovat, nejideálnější je propojení aerobního a posilovacího cvičení. Jde o staré dobré cvičení s hudbou a nepotřebujete k němu téměř žádné náčiní, takže pro někoho nemusí být tolik zábavné jako jiné moderní pohybová formy. Pokud ho však cvičíte správně a pravidelně, doberete se těch správných výsledků.ZLATÁ STŘEDNÍ CESTA. Střídání aerobních a posilovacích cvičení s váhou vlastního těla je velice účinná metoda. Do tréninku Fit Body instruktorka vkládá i zpevňovací statické prvky, které pro většinu nejsou příliš oblíbené, ale jsou velmi hodnotné.

Skupinová podpora

Na nefalšovaný posilovací trénink jsem vyrazila do fitness studia 2B Fit v Liberci. Cvičení na obdobné bázi Deník představil v díle o individuálním cvičení doma s Jillian Michaels, která má na trhu nespočet různých instruktážních videí.

Pokud ovšem patříte k těm, co se doma k žádné aktivitě nedokopou a potřebují nad sebou trenéra a kolem sebe dav, který jim dodá odhodlání, trénink Fit Body s instruktorkou Luckou je to pravé pro vás.

V začátku se rozcvičíme a trošku zahřejeme, aby se nám rychleji nastartovalo spalování.

Soutěž

Chcete také vyzkoušet trénink Fit Body?

S Deníkem můžete vyhrát vstup do libereckého fitness studia 2B Fit v Liberci.

Jaké typy cvičení střídá trénink Fit Body ve fitness 2B Fit v Liberci?

Správné odpovědi posílejte na email Hana.Langrova@denik.cz. Nezapomeňte připsat celé jméno a telefon, abychom vás při případné výhře mohli kontaktovat.

Protože se nás na hodině sešlo pár a jen ženy, lektorka se nás individuálně ptá, jaké partie chceme potrápit. Všechny se shodujeme na břichu, stehnech a zadečku. Nakonec ale dojde na všechny části těla, jen těm vybraným se věnujeme o něco více.

ZLATÁ STŘEDNÍ CESTA. Střídání aerobních a posilovacích cvičení s váhou vlastního těla je velice účinná metoda. Do tréninku Fit Body instruktorka vkládá i zpevňovací statické prvky, které pro většinu nejsou příliš oblíbené, ale jsou velmi hodnotné.Některé cviky jsou těžší na provedení, například vzpor, kterým tvarujete zádové a břišní svaly.

Soutěž ve vzporu

Instruktorka vyhlásí soutěž, kdo vydrží nejdéle. Mám pramalou výdrž, tenhle cvik nesnáším. Celá se u něj třesu a odpadávám po minutě. Kamarádka vydrží dvě, má už natrénováno z pilates, kde se tahle póza na každé hodině piluje.

Fit Body se cvičí na hudbu, ale nejde o žádný aerobik. Jako odpůrce diskotékové muziky oceňuji, že dojde i na jiné než taneční rytmy. Cviky nejsou závislé na rytmice hudby, jde spíš o kulisu a některé pozice mě tak zmáhají, že jsem ráda, že nikdo neslyší moje funění.

Trénink Fit Body bych doporučila těm zákazníkům, kteří si nepotrpí na ty nejmodernější trendy ve cvičení, ale dávají přednost pořádné dřině, i když je to trošku na úkor zábavy.

Trenérka Lucie je ale poměrně flexibilní a dokáže přizpůsobit trénink přání zákazníka. Po hodině nás ujistila, že pokud bychom měly nějaké nápady, klidně jim příští hodinu podřídí. Cvičení ve skupině a s trenérem má vždy své výhody. Parta vás donutí máknout, aby jste nebyli za lenocha, a instruktor pohlídá, zda cvičíte správně.

Pět otázek na instruktorku Lucii Krafkovou

ZLATÁ STŘEDNÍ CESTA. Střídání aerobních a posilovacích cvičení s váhou vlastního těla je velice účinná metoda. Do tréninku Fit Body instruktorka vkládá i zpevňovací statické prvky, které pro většinu nejsou příliš oblíbené, ale jsou velmi hodnotné.Čím pestřejší aktivita, tím lepší

Co je na tréninku Fit Body zábavného a proč by na něj měli lidé chodit?

Zábavu si každý z nás představuje trochu jinak. Každý má jiné priority, proč cvičí (hubnutí, trénink, zdraví či jen odreagování) a efektivní cvičení pro někoho nemusí být příliš zábavné. Já však vidím v hodinách Fit Body výhody skupinového cvičení s hudbou. Když se sejdou fajn lidi, je to příjemná hodinka. Je také velmi znát rychlý nárůst fyzické kondice, pro ty, co chodí pravidelně.

Je cvičení vhodné pro muže i ženy?

Každý si při cvičení jistě najde nějakou svoji slabinu, kterou může zlepšovat a naopak, silnou stránkou motivovat ostatní.

Pro koho vhodné není? Třeba ze zdravotních důvodů.

Vhodné je pro všechny - těm ze zdravotními problémy mohu cviky upravit, popřípadě zvolit pro ně vhodnější cvičení.

Na jaké bázi se u Fit Body hubne, zpevňuje? Jak moc je trénink účinný?

Střídání aerobních a posilovacích cvičení s váhou vlastního těla je velice účinná metoda. Každý člověk má jiné předpoklady (vlohy) a toto je zlatá střední cesta. Do tréninku vkládám i zpevňovací-statické prvky, které pro většinu nejsou příliš oblíbené, ale jsou velmi hodnotné.

Jak často doporučujete cvičit? Kombinovala byste Fit Body ještě s jiným sportem nebo cvičením?

Jakýkoliv sport je určitě pro člověka přínos a čím pestřejší aktivity tím lépe. Toto cvičení je jednou týdně a když k němu přidáte i jiné sportovní činnosti, uděláte to nejlepší pro své zdraví