Muž zřejmě vyvázl bez trvalých následků.

"Ještě dnes podstoupí nějaká kontrolní vyšetření, ta by ale na jeho propuštění neměla mít vliv," uvedl ředitel nemocnice Jiří Kalenský.
Muže ve vážném stavu přivezla manželka do jilemnické nemocnice před týdnem v úterý.

Několik skleniček s metanolem vypil večer předtím. V nemocnici mu naměřili 0,5 promile metylalkoholu a měl problémy s viděním. V umělém spánku byl až do pátku. "V sobotu byl ještě takový omámený, moc se s ním komunikovat nedalo, odpovídal jen ano ne. Od neděle už je to výrazně lepší," řekl již dříve ředitel nemocnice.

Muž se otrávil závadným alkoholem z barelu, který měl doma. Lihovinu obsahující padesátiprocentní metanol si nalil do originální lahve od tuzemáku, kterou zakoupila jeho manželka před měsícem ve vietnamské večerce v Lomnici nad Popelkou. Policisté v souvislosti s tímto případem ještě nikoho neobvinili. "Vyšetřování zatím komentovat nebudeme," řekla mluvčí policie Jana Světlá.

Metanol má v Česku 26 obětí. V nemocnicích je několik desítek otrávených. Ode dneška bude možné prodávat a konzumovat tvrdé lihoviny vyrobené před 1. lednem 2012 i bez prokázání původu lihu, u novějšího alkoholu bude doklad původu třeba. Opatření vejde v platnost prohlášením ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09).