SPEED MARATHON

Policisté označená místa a lokality vyhodnotili a na základě předem určených kritérií (například četnost hlasů, konkrétní dopravně bezpečnostní situace v dané lokalitě, množství dopravních nehod, frekvence provozu a další) dělali finální výběr míst, kde nakonec měření rychlosti včera celý den probíhalo.
„Na základě naší výzvy občané od 1. února do 28. února na mapě Speed marathonu označili okolo tři sta míst v Libereckém kraji, sto třicet z nich jsme kvalifikovali jako použitelných a policejní hlídky nakonec vyjely na 66 míst v celém kraji,“ řekla liberecká policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

MÍSTA MĚŘENÍ - LIBERECKO

Označená místa kontrolovala asi desítka policejních jednotek. Jednalo se například o ulici Fučíkova v Raspenavě, silnici v Dolní Řasnici u bývalé betonárky, v Novém Městě pod Smrkem policisté měřili v ulici Celní a ve Frýdlantu v ulicích Novoměstská a Žitavská.

Přímo v Liberci označili lidé ulice Dr. M. Horákové, Husova, Londýnská, Hlávkova, Kateřinská a Dobiášova. „Já jsem Dobiášovu ulici sama do mapy zakreslila. Je to tady hrozné, spousta lidí přechází mimo přechody a řidiči jezdí jako blázni. Už jsme tady měli retardéry i sníženou rychlost, ale nic nepomáhá. Tak aspoň teď, že tady hlídají,“ řekla Deníku Markéta Vosátková, která bydlí přímo u silnice v Dobiášově ulici.

Podle vedoucí dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou Lubomíra Polívky chtějí policisté reagovat na požadavky občanů, ale zároveň nevytvářet na řidiče žádné pasti. „Například neprovádíme měření v bezprostřední blízkosti ukončení či začátku obce,“ dodal.