„Jsem tím znechucen a považuji toto jednání za nejbrutálnější překročení hranic veškeré etiky a politické kultury. Ale pouze to podtrhuje zoufalost pana Korytáře (Změna) a v plném světle odkrývá jemu vlastní metody, které se neštítí použít," uvedl primátor.

Údajná korupční kauza se týká výběru provozovatele divadelního klubu Jimmy´s. Podle „tajných" materiálů, se kterými prý podle primátora Změna obchází ostatní zastupitele, se měl Batthyány tuto soutěž snažit ovlivnit ve prospěch současného provozovatele.

Letošní návštěva prezidenta Zemana žádné objímání stromů na programu nemá.
Prezident Zeman míří znovu na Liberecko

„To je naprostý nesmysl. Po zrušení soutěže byl výběr nového provozovatele zcela v režii vedení divadla F. X. Šaldy, bez účasti města. Finální výběr pak pouze potvrdila rada města. Osobně jsem skutečně neměl žádnou možnost do průběhu výběru provozovatele zasahovat," hájí se Batthyány.

„Pan primátor se snaží vytvořit dojem, že na něj Změna vyrábí nějaký materiál, to je ale nesmysl. Pokud se ničeho nekalého nedopustil, nemá se ani čeho bát," uvedl pro média naopak Korytář.

Řešení v nedohlednu

Jak Deníku řeklo několik zastupitelů z exANO, Změna se na ně obrátila s tím, aby jí pomohli odstavit primátora údajně výměnou za různé posty buď přímo na radnici nebo v příspěvkových organizacích města.

„Je neuvěřitelné, kam situace zašla. Změna nechce být s exANO, exANO se Změnou, ale posty si přitom dál drží. V tom už se nedá pracovat, dehonestuje to jak úřad, tak i chod zastupitelstva," uvedl Michal Hron ze Starostů.

SLK proto navrhlo, aby se sešlo mimořádné zastupitelstvo, které by současnou krizi ukončilo. Jenže návrh nezískal dostatečnou podporu. Změna přitom slibovala, že se rada města obmění, ani k tomu ale ani po dvou měsících nedošlo.

Nejvyšší budova v kraji, kde dnes sídlí Krajský úřad, byla dokončena v roce 1976.
Spodní část centra prokoukne