Umístění na prvním místě nečekala, aby pak nebyla zbytečně zklamaná. Jak uvedla dvacetiletá studentka z České Lípy Tereza Koubková, která zvítězila v soutěži Miss Liberecký kraj 2016, konkurence byla obrovská. Její slova potvrdil i výkonný producent soutěže Pavel Jakubec. „Výsledky byly velmi těsné," poznamenal s tím, že jeho favoritka s korunou neodešla.

Finálový večer Miss Liberecká kraj 2016 v Kulturním domě v Liberci.

1. vicemiss se stala Veronika Horáková z Liberce a titul druhé vicemiss získala Iva Nadějová z Turnova. Diváci v sále zvolili Miss Sympatie, finalistku z Jablonce nad Nisou, Nikolu Kloudovou, která také získala titul Miss Press Liberecký deník 2016. Miss Internet obsadila též Veronika Horáková.

Celým večerem provázel moderátor Libor Bouček. Finále tak okořenil svoji pohotovostí a vtipem. „Ten honorář pro Libora stál za to," zavtipkoval Jakubec.

Na finálovém večeru se nejprve dívky představily a prozradily na sebe jaké mají zájmy, kde studují, plány do budoucna nebo také například, zda umí uvařit svoje nejoblíbenější jídlo. Následovala módní přehlídka. Poté se krásky představily ve volných disciplínách. Nechyběl zpěv, nejrůznější tance od samby až po tradiční český šlapák. Jedna z finalistek dokonce zahrála na bicí. Královna krásy předvedla to, čemu se věnuje i ve volném čase. Je mažoretka. „Vítězství můj život nijak zásadně neovlivní, dál hodlám pokračovat ve studiu na vysoké škole a docházet na tréninky mažoretek, jako před a během soutěže," poznamenala po vyhlášení výsledků Tereza Koubková, jejímž snem je založit útulek nebo pomáhat zvířatům.

Finálový večer Miss Liberecká kraj 2016 v Kulturním domě v Liberci.

Poslední disciplína patřila k těm nejoblíbenějším. Promenáda v plavkách. Tu organizátoři vtipně pojali a přehlídku dívek podpořili tanečníci z taneční školy A-Styl. Nechyběl ani kulturní program. Jednotlivé disciplíny byly prošpikovány kouzelnickým vystoupením Radka Bakaláře a zpěvem Jaro Smejkala.

Po skončení finálového večera následoval korunovační ples v Clarion Grandhotelu Zlatý Lev Liberec, kde se mimo jiné dražily skleněné předměty, které dívky vlastnoručně vyrobily ve sklářské huti novoborské vyšší odborné školy. Tato dražba pomohla získat peníze pro organizaci Hospicová peče Sv. Zdislavy. Celkem se vybralo 51 tisíc korun. „Celá soutěž se velmi povedla a nová miss bude Liberecký kraj prezentovat na dalších akcích," doplnil Jakubec.

ZAJÍMAVOSTI

Mezi porotci bylo i duo mladých návrhářů původem z Liberce, sourozenci Nikol a Jakub Ponerovi

Cenu nejkrásnější dívce předal hejtman Libereckého kraje Martin Půta

Miss Press získala celkem 4606 hlasů, na webu hlasovalo 8783 lidí, celkem z kuponů bylo 1990 hlasů

Dvanáct dívek vyfoukalo sklářské výrobky, které šly následně do dražby, ve které se vydražilo 51 tisíc korun

KDO SI ODNESL KORUNKU

Miss

Tereza Koubková

20 let, studentka, Č. Lípa

1. vicemiss

Veronika Horáková

17 let, studentka, Liberec

2.vicemiss

Iva Nadějová

21 let, studentka, Turnov

Miss Press

Nikola Kloudová

24 let, studentka, Jablonec

Miss sympatie

Nikola Kloudová

24 let, studentka, Jablonec

Miss internet

Veronika Horáková

17 let, studentka, Liberec