Také tuto sobotu pokračuje hlasovací soutěž Libereckého deníku a Divadla F. X. Šaldy v Liberci Liberecká Thálie. Představujeme v ní další nominované umělce ze všech tří souborů divadla.

Hlasovat a posílat soutěžní kupóny můžete libovolně, v jakémkoliv počtu. Svému idolu můžete poslat jakýkoli počet hlasů.

Pozor: jeden kupón je pouze jedním hlasem pro jednoho konkrétního umělce. Nelze tedy vyplnit dvě jména!

Každý čtenář může poslat libovolný počet kupónů a nezáleží v jakém pořadí. Vybírat můžete nejen z právě představených umělců, ale jakéhokoliv člena ze seznamu nominovaných, který budeme na této straně uveřejňovat společně s hracím kuponem. Je na Vás, zda doplníte i určitou roli.

Soutěží se pouze ve třech kategoriích činohra, opera a balet. Na Vás je poslat hlas nejoblíbenějšímu herci či herečce, pěvci či pěvkyni nebo tanečníkovi či tanečnici.

Nebyla by to ovšem správná hra, kdyby na konci nečekala výhra. A ta čeká na tři vylosované.

O co se hraje? O celoroční abonmá podle vlastního výběru, blokové předplatné na činohru a balet a dvě vstupenky představení DFXŠ dle vlastního výběru.

Výsledky čtenářské ankety Liberecká Thálie budou slavnostně oznámeny před večerním představením Dům Bernardy Alby, které se za pěkného počasí odehraje před libereckou radnicí za účasti herců a významných osobností. Zároveň budou na místě vylosováni tři úspěšní držitelé divadelních cen.

Představení i vyhlášení výsledků ankety se uskuteční v sobotu, 29. srpna, namísto původně avizovaného termínu 30. 8.

Kupóny zasílejte na adresu: Liberecký deník, Liliová 5, 460 01, nebo je přineste přímo do redakce (naproti zadnímu traktu budovy DFXŠ) nad zastávkou směr Ruprechtice.

Souběžně můžete hlasovat také na webu www.libereckydenik.cz. Výsledky budou přičteny ke kuponové soutěži. Výběr nominací a medailony umělců byly připraveny ve spolupráci s DFXŠ Liberec.

OPERA: Pavel Vančura

Držitel Ceny Thálie 2009, člen souboru liberecké opery, v současné době také host Národního divadla v Praze se na jevišti Divadla F. X. Šaldy představil v desítkách velkých i malých rolí. Mezi ty nejvýraznější můžeme počítat Marbuela v Dvořákově opeře Čert a Káča, Mefista v opeře Faust a Markétka Charlese Gounoda, v posledních letech se výrazně představil jako Don Quichotte ve stejnojmenné opeře.

ČINOHRA: Jana Stránská

Liberec se stal jejím prvním a zatím jediným hereckým domovem po absolutoriu br něnské JAMU. Její první rolí byla Minnie v Hello, Dolly!. Pro liberecké divadlo je nepostradatelná zejména v muzikálových rolích: Nevěsta v Malováno na skle (režie J. Ďurov čík; 2003) či Georgie Bukatinská v české premiéře muzikálu Donaha! V Liberci se setkala také s nesmrtel nými divadelní postavami, jako je Ofélie v Hamletovi či Roxana v Cyra novi. Dlouhodobě se věnovala tanci. Na svém kontě už má i pohybovou spolupráci na několika inscenacích.

BALET: Rie Morita

Rodačka z japonského Tokia absolvovala japonskou Císařskou akademii tance. Poté sbírala zkušenosti v Evropě na Státní vysoké škole hudby v Mannheimu. Její doménou je hlavně klasický tanec, v DFXŠ ji můžete vidět v baletu Gustav Klimt, Dům Bernardy Alby nebo v Popelce.

ČINOHRA: Tomáš Váhala

Do libereckého DFXŠ přišel v roce 2010 přímo z ostravské Janáčkovy konzervatoře sotva překročil plnoletost. Okamžitě se stal výrazným členem souboru. Začal ve Špinarově insce- naci Lakomce, pokračo- val Romeem, Števem v Její pastor kyni, Billym v Albeeho Koze, hrál a zpíval v Baladě pro banditu, dodnes se objevuje v hlavních či velkých rolích. Janis v Testosteronu a hlavně Christopher v Podivném případu se psem. Poslední je Horác ve Škole žen. Je spolutvůrcem Divadla F. X. Kalby. Soustředěný, temperamentní a dynamický ve svém talentu.

OPERA: Alžběta Vomáčková

Mezzosopranistka Alžběta Vomáčková patří mezi nejtalento- vanější pěvecké osobnosti své generace. Již během studií je vý- razně obsazována do stěžejních rolí, jako je kupříkladu Amneris v opeře Aida Giuseppe Verdiho či Maddalena v opeře Rigoletto stejného autora. Libereckému diváku se představila v roli Nicklausse v Hoffmannových povídkách Jacquese Offenbacha či jako Prezisollisa v opeře Síla osudu Giuseppe Verdi ho, za kterou byla v ro ce 2013 navržena do širší nominace na Ce nu Thálie.

HLASOVAT MŮŽETE ZDE