Za ní se umístila další pražská nemocnice Na Homolce. Na tiskové konferenci o tom včera informoval ekonomický ředitel KNL Jiří Kittner.
„Vážíme si toho o to víc, že hodnocení nebylo prováděno laiky, ale odborníky. Je to obrovský úspěch, protože přirozeně každý má tendenci hájit právě tu svou nemocnici," ocenil Kittner oddělení vedené profesorem Petrem Suchomelem.

Další body nasbírala nemocnice v celostátní anketě zaměstnanců českých nemocnic. Průzkum provedl nezávislý institut HealthCare mezi 159 českými zařízeními.

Hodnocení je jakýsi rating nemocnic. Nejvyšší hodnocení A, získaly ty nemocnice, kde spokojenost vyjádřilo více než 80 procent dotázaných. Liberec se 71,7 procenta skončil v kategorii B. I tak podle ekonomického ředitele je ale podle hodnocení zaměstnanců nad hranicí průměru a v Libereckém kraji se umístila dokonce na prvním místě. Ankety se zúčastnila více než čtvrtina ze zhruba dvou tisíc zaměstnanců nemocnice.

Odpovídat měli na 30 otázek rozdělených do čtyř kategorií podle významu. Na otázku, co jim nejvíce vadí, patřily k nejčastějším odpovědím stres a zhoršující se komunikace s pacienty. Tradičně vysoce hodnocená byla úroveň stravování. V kategorii motivace zaměstnanci nemocnice nejvíce hodnotili uznání a pochvalu od svých šéfů.